כמה קלוריות יש בבשר טחון?

בשר טחון, המכונה גם בשר טחון, הוא בשר שנקצץ דק או טחון לחתיכות קטנות. זהו מרכיב רב תכליתי בשימוש נפוץ במגוון מנות כגון המבורגרים, קציצות, טאקו ורטבים.

כמה קלוריות יש בבשר טחון?

תכולת הקלוריות של בשר טחון יכולה להשתנות בהתאם לסוג הבשר המשמש ותכולת השומן. להלן מספר ערכי קלוריות משוערים לסוגים שונים של בשר טחון ל-100 גרם:

– בשר טחון רזה: כ-250-300 קלוריות
– הודו טחון (רזה): בערך 150-200 קלוריות
– עוף טחון (ללא עור): כ-160-190 קלוריות
– חזיר טחון: כ-250-300 קלוריות

ערכי קלוריות אלו הם הערכות ויכולים להשתנות בהתאם למותג הספציפי, תכולת השומן ושיטת הבישול. חשוב לציין שגם תוספת של שמן, תיבול או מרכיבים אחרים המשמשים במתכונים יכולים לתרום לתכולת הקלוריות הכוללת.

בשר טחון הוא מקור טוב לחלבון, ויטמינים ומינרלים. עם זאת, כדאי לשקול את גודל המנות ואת שיטות הבישול, שכן תכולת הקלוריות יכולה לעלות אם מכינים אותה בתוספת שומנים או שמנים.

 

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

בדקו גם
Close
Back to top button