פירות עם גבינה: מדריך לשילוב פירות וגבינה

קבלו מדריך למתחילים לשילוב פירות וגבינה. שום דבר לא מרשים כמו פלטה שרקוטרי מעודן או מגש גבינות מענג – ובכן, בתנאי שאתה יודע את הסודות לחיבור נכון של פירות וגבינות.

כשאתה מתחיל לעבוד על המגש המושלם הזה שדמיינת רק לפני דקות, זה פתאום מכה בך, 'רגע, איזה פרי הולך עם סוג גבינה כזה או אחר?' ואם אין לך מושג, אז אל תדאג; אתה לא צריך להיות סנוב גבינה כדי להבין את היסודות הנכונים.

פירות וגבינה – היסודות

זיווג פירות וגבינה הוא תרגול קולינרי אופנתי (ולכאורה מפואר) בארה"ב מדריך קצר זה ידריך אותך דרך שילובים מהירים וקלים שנועדו לגנוב את ההצגה בבית או במסעדה! נתעמק הרבה מעבר לצרור הענבים בסגנון גלויה לצד גבינה ויין אדום – פיוטי, אבל לא תמיד צמד טוב, אומרים לנו מומחים קולינריים.

מה בעצם הרעיון מאחורי שילוב פירות וגבינה?
לאיזו גבינה ותוצרת זיווג, אנו שואפים לאיזון בין טעמים ומרקמים משלימים שונים . למשל, פרי מתוק ועסיסי עובד נפלא עם מבחר גבינות עשיר ומלוח, וניגוד הטעמים עצמו מוציא את המיטב משניהם.

זה לא קל להבין איך להתאים דברים עם כל כך הרבה אפשרויות בהישג יד. למרבה המזל, PHCheese חולק איתנו את ההנחיות הבאות (באדיבות נעמי סמית', מדריכה בבית הספר לצ'יז של סן פרנסיסקו ). אנו ממליצים לשמור אותם בעת יצירת פלטות הפירות והגבינות שלך:

  • פירות טריים תואמים גבינה טרייה (כלומר, גבינות רכות עם לחות גבוהה ללא קליפות, כגון ריקוטה או שבר)
  • סוכר אוהב עובש (כמו קליפה פורחת, קליפה שטופה, קליפה מקומטת, גבינה כחולה)
  • איזון עוצמות וחפש טעמים משלימים (במיוחד לגבינה חצי קשה)
  • השתמשו בטעמים שומניים כדי לרכך מרקמים יבשים (כמו לגבינה קשה)

אלא אם כן אנחנו מכוונים לכישלון, נעמי סמית' ממליצה לנו להתרחק מההרגלים הרעים הבאים:

  • שילוב טעמים מרירים ורעננים (לקליפה פורחת, קליפה שטופה וגבינות קליפה מקומטת)
  • ערבוב של חומציות גבוהה עם טעמים מרירים (עבור גבינות רכות וטריות)
  • טעמים ומרקמים תואמים (במיוחד לגבינות חצי קשות)
  • יינות חומציים ופירות עם גבינה כחולה (הם הופכים אותה לסבון)
  • שילוב גבינה יבשה עם תוצרת טרייה

שילובים נהדרים עבור מגש הגבינות והפירות שלך

יש כל כך הרבה תמורות גבינה ופירות ששווה לחקור עד שמדריך אחד לא יכול להציג את כולם. אז הסתפקנו ברשימה של פרי אחד בתוספת כמה סוגי גבינה שהוא משתלב איתם טוב כדי שתוכלו ליהנות מחופש יצירתי קצת יותר בעת יצירת פלטות הגבינה המפוארות שלכם. אל תהסס לחקור מתכונים ספציפיים עוד יותר באמצעות השילובים האלה – האינטרנט, למען האמת, מלא בהם!

  • תפוח – צ'דר, מנצ'גו, ברי, Honeycrisp, גרני סמית', פוג'י, גאלה
  • אוכמניות – Cotija או צ'דר מיושן
  • חמוציות – מוצרלה או מנצ'גו
  • פטל – גבינת שמנת, או גבינת מינסטר/בייבי שוויצרית בגריל
  • תאנה – גבינה כחולה או גאודה מעושנת
  • ענבים – שעווה אדומה גאודה, צ'דר או גורגונזולה
  • אגס – ברי, גבינה כחולה, מנצ'גו, פקורינו רומנו או קממבר
  • אפרסק – בוראטה או מוצרלה
  • תות – פונטינה או ריקוטה

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

Back to top button