5 מחבתות ברזל יצוק הטובות ביותר
קבלו במחיאות כפיים סוערות את 6 מחבתות ברזל יצוק הטובות ביותר אם יש סוג אחד של כלי בישול במטבח שיכול לעשות כמעט הכל, זה ברזל יצוק. הבנויות מסגסוגת עמידה במיוחד של פלדה ופחמן, מחבתות ברזל יצוק מחממות ומתבשלות בצורה אחידה
ועומדות בפני החריצים, השקעים והשריטות שניתן למצוא בדרך כלל עם סוגים אחרים של מחבתות. ברזל יצוק יכול לצרוב סטייק יפה, להחזיק טמפרטורה קבועה לטיגון עמוק, ואפילו לשמש כלי אפייה עבור מתכון לחם התירס האהוב עליך .
לקחנו יותר מתריסר מחבתות ברזל יצוק פופולריות ובדקנו אותן זו לצד זו במטבח הבדיקה של מעבדת בדיקות המוצרים שלנו , דירגנו את מוליכות החום והפצה שלהן, נוחות ותמרון ויכולת נון-הדבקה. בעוד שרוב הברזלים היצוקים אפו לחם תירס וסטייקים צרובים בצורה דומה, היו כמה זוכים. ומכיוון שאנחנו יודעים שחשוב לראות איך המחבתות מתפקדות בסביבה אמיתית, שלחנו אותן גם לכותבי האוכל המנוסים ולעורכים שלנו לבדיקה ביתית .
מהמחבת הקלאסית ועד מחבתות לצלייה, הנה המחבתות הטובות ביותר מברזל יצוק, בהתבסס על נתוני הבדיקה שלנו וקלט מהבודקים שלנו בבית.
הכי טוב בסך הכל
לודג' בלקלוק מחבת ברזל יצוק משולשת
מה שאנחנו אוהבים
- משקל קל יותר מרוב הברזלים היצוקים
- סופר נון-סטיק
- מתחמם מהר ונהדר לצריבה
- ידית בלולאה נשארת קרירה
מה שאנחנו לא אוהבים
- קצת נשפך מפיות מזיגה
מחבת ברזל יצוק רב-תכליתית משולשת מתובלת של Blacklock היא חלק מקו המחבתות של לודג' המשכפלות ברזל יצוק עתיק. אמנם זמין בגרסאות 7 אינץ', 10.25 אינץ', 12 אינץ' ו-14.5 אינץ', אך בדקנו את הגודל הגדול ביותר במעבדה ומצאנו שהוא אחד הטובים בשוק – שני רק ל-Stargazer. שלחנו גם את גרסת ה-12 אינץ' לאחד מהבודקים הביתיים המומחים שלנו כדי ללמוד את התצפיות שלה.
סימן ההיכר של קו המחבתות הזה הוא העיצוב הדק יותר מאשר לודג' קלאסי, שמצאנו מאפשר לו להתחמם במהירות כפולה. זה גם אומר שביחס לקוטר הרב שלו, הוא קל משקל במיוחד בהשוואה למתחרים שלו, מה שמקל על העברת ויציאה מהכיריים או פנימה והחוצה מהתנור. ידית הלולאה שלו מתהדרת בקשת גבוהה יותר שהיא ארגונומית יותר ונשארת קרירה יותר, ובמקביל גם נותנת לך אפשרות תלייה נהדרת שהבודק הביתי שלנו אהב.
בעוד שפיות המזיגה של המחבת אינן הטובות ביותר – בבדיקות שלנו, שפיכת שמן חם הביאה למשטח מבולגן – יכולות הנון-סטיק שלה הן מהשורה הראשונה. במעבדה, ביצים מטוגנות יצאו מהמחבת ללא מאמץ עם מרית, כשחלבונים מינימליים עדיין דבוקים למחבת. השתמשנו בו גם כדי לצלות פרוסות לחם שום ושיבחנו את יכולתו לצרוב בחום גבוה. מצאנו גם שהתיבול החזיק חזק במהלך שני סבבי הבדיקה והכביסה הראשונים, ואנו בטוחים שזה יהיה די קל לתחזוקה לאורך זמן.
מחיר בזמן הפרסום: $100
גדלים זמינים: 7, 10.25, 12 ו-14.5 אינץ' | משקלים: 1.81, 3.87, 5.37 ו-7.19 פאונד | מתובל מראש: כן | תואם אינדוקציה: כן | מכסה כלול: לא
התקציב הטוב ביותר
לודג' מתובל מראש ברזל יצוק
מה שאנחנו אוהבים
- שומר היטב על החום
- כיסוי ידית סיליקון נוח לאחיזה
- קל לנקות
מה שאנחנו לא אוהבים
- חלק נדבק בבדיקת הביצים
- פועל קצת חם מדי
- פיות מזיגה קטנות
נקודת המכירה העיקרית של מחבת 10.25 אינץ' זו במשקל 5 פאונד היא הגודל הידידותי למשתמש והמחיר הנגיש שלה. משקלו של קילוגרם פחות מהמתחרים מעמיד את מחבת הלודג' הזו במעמד משלו, מה שגורם לנו להגיע למחבת הזו שוב ושוב. הוא מגיע גם מתובל מראש, וקל מאוד לנקות אותו.
בנוי מברזל יצוק עבה יותר מה-Blacklock, מבחן המעבדה שלנו גילה שהמחבת החזקה הזו מתחממת איטית אך תשמור על הטמפרטורה שלה בקלות – מושלמת לקבלת חריכה פנטסטית על סטייקים וכל דבר אחר שצריך להשחמה. אמנם לא פורץ עסקות, אבל מצאנו שהמחבת הזו רצה קצת יותר מדי חמה בהשוואה למתחרים לאחר שחומם; דקה יותר מדי, והסטייקים שלנו היו נשרפים במהירות.
מצד שני, ה-Lodge ביצע די טוב ביכולות ה-nonstick שלו. לחם תירס שנאפה במחבת יצא עם שחרור נקי, אם כי בעת טיגון ביצה, הייתה קצת יותר נדבקות ממה שהיינו רוצים. בנוסף, הוא הגיע עם כיסוי ידית סיליקון, מה שהפך אותו לקל מאוד להוציא אותו מהתנור ולהעביר אותו אל המבער. בסך הכל, זה מחבת נהדרת במחיר ללא תחרות.
מחיר בזמן הפרסום: $34
גדלים זמינים: 3.5, 5, 6.5, 8, 9, 10.25, 12, 13.25 ו-15 אינץ' | משקלים: 0.62, 1.15, 1.95, 3.13, 4.17, 5.35, 7.89, 10.5 ו-12.3 פאונד | מתובל מראש: כן | תואם אינדוקציה: כן | מכסה כלול: לא
אמייל הטוב ביותר
מחבת ברזל יצוק עם אמייל חתימה של Le Creuset
מה שאנחנו אוהבים
- עיצוב יפה ואיכותי
- מחמם באופן שווה
- עָמִיד
- קל לנקות
מה שאנחנו לא אוהבים
- יקר
- צדדים רדודים יותר גורמים להתזות קלות
Le Creuset ידוע בתנורים ההולנדיים מברזל יצוק עם אמייל ברמה גבוהה , ומחבת 11.75 אינץ' זו עשויה באותה איכות ותשומת לב לפרטים. פנים האמייל השחור עמיד בפני כתמים וקהות, ולמרות שהוא נראה כמו ברזל יצוק לא מצופה, הוא בטוח במדיח כלים, אף פעם לא דורש תיבול, ואתה יכול לבשל בו כל דבר – אפילו מאכלים חומציים מאוד.
בבדיקות המעבדה והביתיות שלנו, מצאנו כי ידית העזר הגדולה יותר של המחבת הפכה אותה לקלה מאוד לתמרון בעת נשיאה או ריקון של המחבת, במיוחד בהתחשב בגודלה ובמשקלה המשמעותיים. המחבת התחממה בצורה אחידה ואפשרה בצק חום עמוק מושלם תוך כדי צריבה, עם מעט מאוד עשן ומינימום שרירים הדרושים לניקוי לאחר מכן. עם זאת, הוא רדוד יותר מאשר מחבתות אחרות, מה שגורם למעט יותר נתזי שמן. במבחן האפייה יצא לחם תירס נקי ובבדיקת הביצים נתקעה רק כמות קטנה של חלבונים. כבונוס, אנחנו אוהבים את כל אפשרויות הצבע, שלא תקבלו עם אפשרויות ללא אמייל. בסך הכל, המחיר הגבוה שווה את זה עבור עיצוב כל כך איכותי ועמיד.
מחיר בזמן הפרסום: $240
גדלים זמינים: 9, 10.25 ו-12 אינץ' | משקלים : 4.31, 5.81 ו-6.87 פאונד | עונה מוקדמת: לא רלוונטי | תואם אינדוקציה: כן | מכסה כלול: לא
הכי תכליתי
לודג' ברזל יצוק גריל/פסילה הפיכה
מה שאנחנו אוהבים
- במחיר סביר
- קל לאחסון ולניקוי
- הָפִיך
- שימור חום מעולה
מה שאנחנו לא אוהבים
- התאמת החום תלויה בתנור
- כָּבֵד
לפסייה רב שימושית זו יש צד חלק להיפוך דש וצד מצולע לצליית סטייקים עם סימני חריכה מושלמים. בגודל 20 על 10.5 אינץ', הוא גדול מספיק כדי לשרת משפחה (הוא יכסה שני מבערים על הכיריים), אבל עוביו פחות מסנטימטר, אז זה קל לאחסון. המקום שהוא כן דורש שווה את זה בהתחשב בעובדה שמדובר בעצם בשתי מחבתות באחת. עם זאת, המבקר שלנו ציין שזה די כבד.
כמו רוב הברזלים היצוקים, לשילוב הגריל/פסילה הזה לוקח קצת זמן להתחמם, אבל ברגע שהוא חם, הוא מתהדר בשימור חום נהדר. הצלחנו לבשל הכל, מסטייק ועד לחם בקלות. בנוסף, מכיוון שזה משתרע על פני שני מבערים, הצלחנו ליצור שני אזורי חום שונים, צריבה על חום גבוה באזור אחד תוך שמירה על טמפרטורה מתונה יותר בחצי השני. זה משתלם להפליא ומגיע מתובל מראש לתהליך בישול וניקוי קל. בסופו של דבר, הרבגוניות של המחבת הזו זיכתה אותה בדירוג כמעט מושלם ובמקום קבוע במטבח החלומות שלנו.
מחיר בזמן הפרסום: 75 דולר
גודל זמין: 20 x 10.5 אינץ' | משקל: 15 פאונד | מתובל מראש: כן | תואם אינדוקציה: כן | מכסה כלול: לא
מחבת הגריל הטובה ביותר
מחבת גריל מרובעת בגודל 9.25 אינץ' קלאסית של Cuisinart Chef
מה שאנחנו אוהבים
- יוצר סימני גריל בולטים
- כבד ועמיד
- עמיד בתנור ובצלייה עד 500 מעלות
- במחיר סביר
מה שאנחנו לא אוהבים
- כָּבֵד
- קשה לנקות ביד
למרות שאין בה את הרבגוניות של מחבת ברזל יצוק מסורתית (לא תרצו לשפוך בלילה לתוך הבחור הזה!), מחבת גריל היא דרך משתלמת לקבל את סימני הפח של צלייה בחוץ. אפשרות ריבוע זו בגודל 9.25 אינץ' היא בחירה מובילה בשל איכותה; לא רק שהוא מצופה אמייל כך שלא תצטרכו לדאוג לתיבול, אלא גילינו שמכיוון שגם החלק הפנימי מצופה באמייל פורצלן, המחבת לא סופגת ריחות או טעמים.
בבדיקה גילינו שהגודל העצום של המחבת הזו דורש קצת יותר זמן להתחמם, אבל הוא מפיץ את החום הזה באופן שווה ונשאר חם לאורך זמן. עם זאת, הידית התחממה מעט מדי לנוחות, ובעוד שהצורה הייתה קלה מספיק לאחיזה, המחבת הייתה חלקה במקצת בגלל הגימור המבריק. אמנם נדרשו כמה ניסיונות כדי להבין איך להשיג סימני גריל נאותים, אבל ברגע שעשינו, בשרים וירקות נראו מושלמים.
תאמינו או לא, מחבת ברזל יצוק זו ניתנת למדיח כלים, אבל מצאנו שמברשת עבדה הכי טוב כדי לשחרר מזון שנלכד בין הרכסים. זה דורש קצת יותר תחזוקה מאשר מחבתות נון-סטיק, אבל התוצאות היפות והאחידות שוות את זה, וסביר להניח שמחבת הגריל תחזיק מעמד לנצח עם טיפול נאות.
מחיר בזמן הפרסום: $30
גודל זמין: 9.25 אינץ' | משקל: 5.9 פאונד | עונה מוקדמת: לא רלוונטי | תואם אינדוקציה: כן | מכסה כלול: לא
איך בדקנו את מחבתות הברזל
העורכים שלנו בילו פעמיים שבועות במחקר של מחבתות מברזל יצוק, בפיתוח מתודולוגיה סטנדרטית שלפיה ניתן לבדוק אותן, ולעקוב אחר צעדיהם במעבדה. לאחר מכן אספנו את הנתונים – כמו גם תובנות מהבודקים הביתיים שלנו – והשתמשנו בהם כדי לקבוע דירוגים ומיקום ברשימה זו. בדיקות אלו כללו:
- הולכת חום והפצה
- סטייק צורב
- טיגון ביצים ואפיית לחם תירס כדי לבדוק יכולות נון-סטיק
- נוחות וקלות בתמרון על התנור ומחוצה לו וכן בתנור ומחוצה לו
5 מחבתות ברזל יצוק הטובות ביותר מאפשרות להשתמש בהם בצורה נוחה ונעימה לבצע עבודות יצוק שונות. הם מספקות בעלות חזקה, אמינות גבוהה ואיכות גבוהה.