סוגי גבינות עיזים – מעל 50 סוגי גבינות עיזים שחובה לנסות!
רשימת סוגי גבינות עיזים נהדרות שכדאי להכיר – גם אם אינכם חובבי גבינות, דגימה של מגוון גבינות עיזים תפתח ותרגש את בלוטות הטעם שלכם.
גבינת עיזים, הידועה גם בשם שבר, מפוררת לרוב על ירקות או פיצה או מוגשת בפני עצמה. שבר עמוס בויטמינים, מינרלים ושומנים בריאים , שלא לדבר על הטעם הייחודי שכולם כמהים אליו.
אז מה הופך את גבינת העיזים לבולטת משאר סוגי הגבינות? במאמר זה, הכנתי רשימת מקורות לעיון במסע קניות הגבינות הבא שלך. עם זאת, לפני שמפרטים את סוגי הגבינות, בואו נסקור כמה יסודות לגבי גבינת עיזים.
גבינת עיזים מיוצרת באמצעות חלב עיזים , חלב עיזים ביתיות . חלב עיזים משמש בדרך כלל להכנת מוצרי חלב מתורבתים , כולל גבינה . אינספור גבינות מחלב עיזים מיוצרות ברחבי העולם.
מה זה גבינת עיזים?
גבינת עיזים היא כל גבינה העשויה מחלב עיזים טרי . גבינות עיזים שונות זמינות במגוון רחב של טעמים ומרקמים . הם מיוצרים ברחבי העולם, והשוק שלהם ממשיך לגדול מדי יום.
למרות ש-Chevre הוא כינוי לגרסאות הצעירות ביותר של גבינת עיזים, המונח משמש גם יחד כדי להתייחס לכל גבינת עיזים.
למה גבינת עיזים טעימה?
גבינת עיזים מפורסמת בטעם העדין והחמאתי שלה , אך הטעם מעמיק לעתים קרובות ככל שהגבינה מבשילה .
איך מייצרים גבינת עיזים?
גבינת עיזים קיימת מאז בוייתו עיזים, ותהליך ייצור הגבינה שנעשה בו שימוש אז לא השתנה משמעותית. תהליך ייצור גבינת עיזים הוא אחת השיטות הקלות, הפשוטות והעתיקות ביותר לייצור גבינה.
בניגוד לפרות שמייצרות חלב כל השנה, עיזים חולבות הינן יצרניות ביותר ממרץ עד יולי.
כדי לייצר גבינת עיזים, מחממים חלב עיזים טרי ומאפשרים לו להתכרבל באופן טבעי . חלבוני החלב המוצקים, הידועים גם בשם גבנון, יווצרו בקרוב שכבה מפרידה המבדילה בינו לבין מי גבינה, שמתנקזת במהרה . שאר המרקים נוצרים לצורה.
לאחר מכן ייקח לגבינה הדחוסה כמה ימים עד שבועות להתיישן ולהבשיל. בעוד היא צעירה, גבינת עיזים תהיה בעלת מרקם פירורי רך עם גוון לבן. לגבינת עיזים מיושנת יש קצת יותר צבע עם קליפה מוצקה ומטושטשת יותר.
סוגי גבינת עיזים
1. גבינת ריקוטה
ריקוטה היא אחת הגבינות האיטלקיות הגדולות ביותר, ידועה בטעם העשיר והגמישות שלה במטבח , שלא לדבר על כך שהיא עמוסה בחומרים מזינים .
למרות שיש לה זנים שונים, הריקוטה ידועה בדרך כלל בטעמה המתון והקרמי, ולאיזה זן שתבחרו, הריקוטה תטפטף את הפה וישתוקק לביס הבא.
ריקוטה היא גם קרמית וניתנת למריחה , מה שהופך אותה נהדרת לטוסט. אפשר גם לערבב עם פסטו ועגבניות לסלט טעים. ריקוטה משמשת אפילו בחטיפי אנרגיה ועוגות.
2. גבינת פטה
גבינת פטה, הידועה בטעמה החריף , היא גבינה יוונית העשויה מחלב עיזים, אם כי כמה זני פטה אחרים עשויים או כוללים חלב כבשים, מה שנותן לה טאנג נוסף.
לגבינת פטה יש בדרך כלל טעם שהוא מעבר למדהים, וזו הסיבה שרוב האנשים מוסיפים אותה כמעט לכל מנה שניתן להשלים בגבינה.
בהתאם לזן הפטה והיכן וכיצד מיוצר הפטה, לפטה יכולים להיות מוצקות ומרקמים משתנים . עם זאת, גבינת פטה היא בדרך כלל קרמית ומתפוררת, מה שהופך אותה לגבינה המושלמת לזילוף על הסלט הבריא שלך. עם זאת, הוא לא נמס היטב אבל הוא מושלם לאפייה.
גבינת פטה יכולה להיות מוגשת גם עם ירקות כמו אספרגוס, עגבניות, גזר, פלפלים ופירות כמו ענבים כדי לשפר את טעמה.
3. גבינת גאודה
גבינת גאודה עשויה בדרך כלל מחלב פרה, אבל אם אתה חושב שגבינת גאודה פרה עדיפה, אז עדיין לא ניסית את גבינת גאודה עיזים.
לגבינת גאודה עיזים יש טעם מעולה והיא מושכת את בעלי השן המתוקה. ילידת הולנד, גבינת גאודה עיזים ידועה בניחוח הארומטי ובטעמה המתוק והאגוזי, שהופך אותה לרב-תכליתית מאוד במטבח ומסוגלת להשלים מנות רבות.
גאודה עיזים נהדרת להגשה עם פירות טריים ולחם. זה גם מוסיף טעם לרוב המנות האפויות כמו פאי עוף ולזניה ירקות.
4. Ticklemore
Ticklemore, שמקורה באנגליה, היא גבינת עיזים מעודנת עם טעם פרחוני.
עם המרקם הלח והמתפורר שלה , גבינת Ticklemore שומרת על רשמים של תבניות הפלסטיק שבהן נוצר הקצף. יש לו קליפה לבנה עם תחושה ארצית והוא מלא במינרלים . יש לו גם קו קרם עבה וגימור קרמי.
5. Garrotxa
במהלך שנות ה-80, Garrotxa היה על סף הכחדה. אבל הודות ליצרני גבינות וחקלאים מודעים, ייצור גבינת Garrotxa התחדש, זכה ללא הרף לתהילה לאורך זמן, והוא פורח היום.
גארוטקסה ידועה בטעמיה העשירים, אותה היא יורשת מחלב העיזים המפוסטר המשמש להכנתה. הגבינה מועצמת עוד יותר על ידי תבניות בריאות המסייעות בתהליך ההבשלה. גבינת Garrotxa נשארת בדרך כלל להבשיל למשך כחודש אחד – חודשיים.
אם אינכם מכירים את גבינת Garrotxa, אז זה חובה לדגימת הגבינה הבאה שלכם. טעמו משפר על ידי הגשה עם זיתים פרוסים, פירות ומגוון אפשרויות יין.
6. ערפל הומבולדט
הומבולדט פוג, שמקורה מקליפורניה, היא גבינת עיזים אמריקאית ופורחת. זה ידוע בטעם שלו, מכיוון שהוא יכול לשפר את הטעם של כמעט כל מנה . גבינת ערפל הומבולדט טרייה בעלת ארומה הדומה לגבינת חלב פרה מיושנת אך טעמה טוב ומתוק יותר.
בשונה משאר גבינת הקליפה הפורחת, הקליפה של גבינת ערפל הומבולדט היא חסרת טעם ואיננה מוסיפה טעם לגבינה, מה שמנוגד מאוד ויפה לפנים הגבינה הקלה והקרמית.
גבינת ערפל הומבולדט משתלבת היטב עם פרושוטו ומומלצת להגיש עם פירות ודבש ולהשלימה אותם.
7. גבינת ורדה קאפרה
ורדה קאפרה, שמקורה באיטליה, היא גבינת עיזים עם גבעול כבד ורטוב שעלול להתמוטט מיד אם חורצים אותה. לשם כך, ניתן למצוא עקבות של קווי עובש אך מעט עד אין עובש ירוק או כחול.
לורד קפרה ניחוח חמאתי עם טעם מעורר תיאבון שמשלים על ידי המרקם המשיי והדחוס שלה .
במבט ראשון אולי תשתכנעו שהיא עשויה מגורגונזולה, אבל מדובר בגבינת חלב עיזים. ההוכחה לכך היא טעמי הפירות המותססים והמשחה העדינה המושלגת-לבנה שבדרך כלל נעדרת מגורגונזולה. אלמלא הפרטים הללו, היה קשה להבחין בהבדל.
8. Buche de Chevre
Buche de Chevre, שמקורו במחוז פוטו-שרנטס בצרפת, מאופיין בקליפה פורחת וקרוםית , בעוד שלמשחה הלבנה הבהירה יש מרקם סמיך וקרמי .
Buche de Chevre אולי לא יימס היטב בזמן הבישול אבל יימס בעדינות על הלשון. יש לו גם טעם נועז ומורכב עם גוונים מתוקים שלעתים קרובות מעוררים תחושה של קרמל דביק.
עם פרופיל טעם כזה, Buche de Chevre הוא תכליתי עם מגוון מתכונים . ניתן להשתמש בו לזילוף על בליניס כרוטב ואפשר גם להתאים לדבש.
9. גבינה כחולה
גבינה כחולה היא עוד זן גבינה צרפתית עם פרופיל קולינרי רב תכליתי . זה עתיר טעם עם מרקם קרמי, עם עובש כחול מפוזר באופן שווה בכל הגבינה. התבנית הכחולה עוזרת להמתיק כל מנה .
גבינה כחולה ידועה גם בטעם החריף שלה , שמושלם בצורה הטובה ביותר על ידי דבש או תאנים טריות. טעמו גם משתלב כמו קסם עם ירקות טריים או קלויים, כמו גם מגוון יינות משובחים .
10. מורסיה אל וינו
מכונה לעתים קרובות " גבינת עיזים שיכורה ", מורסיה אל וינו מפורסמת וייחודית בזכות הקליפה האדומה-סגולה הכהה שלה שהיא מניחה ברגע שהיא נטבלה ביין אדום, שלב הייצור הסופי שלה.
כדי שגבינה זו תתבגר במלואה, היא עוברת מספר שלבי ייצור וזמני הבשלה, הנמשכים כ-4-6 שבועות בסך הכל.
בחלק הפנימי של הגבינה יש פנים קרמי בצבע שנהב , אשר משלים אותו בטעם העדין של היין התסס הכפול שבו הוא טובל בשלב הסופי של היישון.
אחרים עשויים לומר ששילוב הגבינה והיין הוא משמיים כי הגבינה עשויה למלא אותך אבל עדיין יש לך חשק לעוד.
מורסיה אל וינו מושלמת עם מגוון רחב של מנות אבל גם מלווה היטב בכוס טמפרניו. זה גם מועדף עם חטיפים פירותיים כמו אגסים ותפוחים, או אגוזים כמו שקדים, אגוזי פקאן ואגוזי מלך.
11. קפרינו
גבינת עיזים קפרינו, הנמצאת בצורות טריות ומיושנות כאחד, היא מעדן צרפתי שנמצא במגוון מתכונים . לקפרינו טעם מעולה שמותיר את רוב האנשים להזיל ריר בגלל טעמו העשיר.
לקפרינו טרי יהיה טעם עדין , בעוד שגרסאות מיושנות ידועות כמלוחות יותר עם טעם חריף.
ניתן ליהנות מגבינת קפרינו כשהיא מוגשת בפני עצמה, אך הטעם שלה משלים על ידי תוספת של פירות או יין משובח. גבינת קפרינו היא גם הטובה ביותר כמתאבן בשל טעמה המתוק ויכולה לרגש את בלוטות הטעם שלך עם יותר חומציות.
12. חלומי
במשך עשרות שנים, גבינת עיזים חלומי נותרה אוכל מנחם עבור רבים. מסיבה זו, תוכלו למצוא אותו בכל מקום, ממלונות ברמה גבוהה ועד בתי קפה קטנים. רק כשתנסו לדגום גבינת חלומי תעריכו את הקבלה והביקוש הרחב שלה.
ניתן להכין גבינת חלומי גם מחלב פרה וכבשים כדי להשיג טעם חריף ומורכב יותר.
השארת הגבינה להתיישן היטב תעניק לה גם אגרוף מלוח , אשר משלים את המרקם הלעיס , כל אלה מסייעים לשפר את טעמה של הגבינה.
מלבד היישומים הקולינריים הרב-תכליתיים שלה , גבינת חלומי יכולה להיות גם מטוגנת במחבת או לאפות למשטח פריך במיוחד. גם לגבינת חלומי מומלץ להחמיא עם ירקות מתובלים ולחמים שטוחים חמימים.
גבינות עיזים אחרות
הרשימה לעיל כוללת רק כמה מגבינות העיזים הפופולריות. עם זאת, השוק זורם עם מאות זני גבינת עיזים, כולל סל-סור-שר, סנט-מור דה טוריין, פרומאג' פרייס, גרוטין דה שאבינול, ברונט וגבינת טומה, רק כדי להזכיר כמה.
זנים מסורתיים
- גבינת אנארי
- גבינת Añejo – גבינה מקסיקנית יציבה ומיושנת העשויה באופן מסורתי מחלב עיזים דל שומן, אך לרוב זמינה עשויה מחלב פרה דל שומן.
- אנתוטירוס
- גבינת באנון
- באסטרדו דל גראפה
- ברונוסט (הידוע כגייטוסט כשהוא עשוי מחלב עיזים) – גבינת עיזים חומה נורווגית עם פרופיל טעם מתוק
- Bucheron – יליד עמק הלואר בצרפת
- קבקו
- גבינת קברלס
- קאצ'וטה
- גבינת קפרינו
- גבינת קסטלו ברנקו
- קתר'ה
- צ'אביצ'ו
- חביס
- שברוטין
- גבינה צ'רקסית
- גבינה מעושנת צ'רקסית
- Couronne lochoise
- קרוטין דה שאבינול
- גבינת דולאז
- פייסל – גבינה צרפתית לא מוגנת העשויה מחלב גולמי מעזים, פרות או כבשים
- פטה
- פורמלה
- גבינת גארוטסה
- Gbejna friska – גבינה טרייה הדומה לריקוטה במרקם – ילידת איי מלטזה
- Gbejna tal bzar – זהה לעיל אבל מיושן ומצופה בפלפל שחור – יליד האיים המלטזיים
- Gbejna mghoxxa – זהה לצ'יזלט הטרי אבל נשאר לייבוש באוויר – יליד האיים המלטזיים
- חלומי
- ג'יבנה ערביה
- גבינת רוטב קארס
- קסרי
- קפלוטירי
- Leipäjuusto
- Majorero – מספרד, הוא דומה למנצ'גו , ומוגן על פי החוק האירופי עם מעמד של ייעוד מקור מוגן (PDO).
- מנורי
- מאטו
- מיזיתרה
- גבינת נבולסי
- גבינת Payoyo
- פלרדון
- פיקודון
- Picón Bejes-Tresviso
- גבינת פוליני-סן-פייר
- ריגוטה דה קונדרייה
- רוביולה
- גבינת רוקמאדור
- שפשוף
- סנט מור דה טוראן
- גבינת סנטרה
- גבינת סלס-סור-שר
- סנופריסק
- טסטוורי
- גבינת טולום
- גבינת ולנסי
- גבינת עשב ואן
- Xynomizithra
- קסינוטיירו
מותגים מסחריים
- גבינת טירת ארדאג
- חוות העיזים ארדסלאג
- רתגור כחול
- Bluebell Falls
- בון בושה
- Bouq Émissaire
- גַחְמָנִי
- Chaubier – גבינה צרפתית שטופה עשויה מחצי חלב עיזים וחצי חלב פרה
- Chavroux
- שר נואר
- קלוצ'ט
- גבינת קלונמור
- גבינת חווה קוליני
- גבינת קורלגי
- גלאן גבהרה
- תוצרת משק גלייד
- הארבורן בלו
- ערפל הומבולדט
- גבינת קוניק
- גרבונים
- סנט טולה