למה גבינת עיזים בריאה יותר מגבינת פרה? 4 סיבות שחובה להכיר!
מתזונה ועד תכולת נתרן, לגבינת עיזים יש יתרון על גבי גבינת פרה בהיבטים רבים. להלן 4 סיבות שגבינת עיזים עדיפה על גבינת פרה
למה גבינת עיזים בריאה יותר מגבינת פרה? היתרונות של גבינת עיזים נובעים מהעובדה שהיא נמוכה יחסית בקלוריות מאשר גבינת פרה. לכן, גבינה זו היא אידיאלית עבורך אם אתה אוהב לקבל נתחי גבינה בכל יום אבל צופה בקלוריות שלך.
גבינת עיזים עשירה יותר במינרלים, מכילה רמות נתרן נמוכות יותר, בעלת וריאנט קזאין פחות מזיק, ופחות כולסטרול וחומצות שומן רוויות מאשר גבינה רגילה.
במאמר זה, אנו בוחנים את תזונת גבינת עיזים, היתרונות שלה, תופעות הלוואי האפשריות שלה, איך להכין אותה וכמה מהמתכונים הקלים והטעימים ביותר שלה לטעימה בבית. עם זאת, האם גבינת עיזים טובה עבורך? המשך לקרוא כדי לגלות!
דע את המרכיב של גבינת עיזים
מה זה?
מוצר חלב לבן שמנת המיוצר בחלב עיזים ביתיות.
מה היתרונות שלו?
הוא מספק מינרלים וויטמינים חיוניים לגוף ועשוי לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מי יכול לצרוך את זה?
גבינת עיזים היא אלטרנטיבה מצוינת למי שלא יכול לצרוך גבינת פרה.
באיזו תדירות?
אתה יכול לקבל מנה קטנה של גבינת עיזים כל יום.
זהירות: נשים בהריון צריכות לצרוך רק גבינת עיזים העשויה מחלב עיזים מפוסטר כדי להימנע מבעיות בריאות כמו ליסטריוזיס.
מה זה גבינת עיזים?
גבינת עיזים עשויה מחלב עיזים והיא בריאה וטובה יותר מהגבינה העשויה מחלב פרה.
יש לו פחות לקטוז, נמוך יותר בנתרן, שומנים קטנים וקלים לעיכול, ורמות דומה אם לא גבוהות יותר של ויטמינים ומינרלים בהשוואה לגבינת פרה. תקבל תמונה טובה יותר כשתסתכל על נתוני התזונה מאוחר יותר.
כמו זני גבינה אחרים, גבינת עיזים זמינה בסוגים ובמרקמים שונים. יש לך את זה לא בשל (טרי) או בשל, והמרקם של כל אחד מהם מוגדר כרך, חצי רך, מוצק או קשה (מציין את תכולת הלחות).
אתה יכול לקבל את הטרי שלא בשל, בסלטים שלך או לתת לו להתיישן עם כמה תרבויות מיקרוביאליות ולהשתמש בו בדומה לגבינת פרה מיושנת.
אבל למה כדאי לעבור מגבינת פרה לגבינת עיזים? מה נותן גבינת עיזים על העליונה והופך אותה לאלטרנטיבה בריאה יותר? התשובות טמונות בהרכב התזונתי והביוכימי שלו ובהשפעות שיש לו על הגוף שלך.
המשך לקרוא כדי להבין למה אני מתכוון.
היתרונות של גבינת עיזים על גבינת פרה
1. יש פחות שומנים רוויים וכולסטרול
גבינת עיזים היא חלופה דלת שומן לגבינה רגילה. יש לו שרשראות חומצות שומן קצרות ובינוניות, כמו חומצה קפרואית, חומצה קפרילית וחומצה קפרית, שקל יותר לעיכול.
גבינת עיזים מסוג חצי רכה מכילה 22 מ"ג כולסטרול לאונקיה בעוד שגבינת צ'דר מכילה 28 מ"ג. הורידו את רמות הכולסטרול, הורידו את הסיכויים למחלות לב וכלי דם ולפגיעה בכבד. נגזרות הכולסטרול המצטברות מופעלות על ידי הרדיקלים החופשיים, וגורמות לנזק לאיברים החיוניים שלך.
2. בעל רמות נתרן נמוכות יותר
צריכת הנתרן המומלצת למבוגרים ממוצעת היא 2300 מ"ג ליום, אך עדיף להגביל אותה מתחת ל-1500 מ"ג ליום. עודף נתרן יכול להוביל למצבים קטלניים כמו יתר לחץ דם i , התקף איסכמי i ואי ספיקת כליות i ( 1 ).
מצד שני, אין מספיק מלח בתזונה זה גם מסוכן באותה מידה. אם אתם חובבי גבינות, תשמחו לדעת שבגבינת עיזים יש רק 118 מ"ג נתרן, בעוד שבגבינת פרמז'ן מגוררת יש 511 מ"ג לאונקיה.
הגיע הזמן להחליף, לא?
3. מכיל וריאנט קזאין פחות מזיק
קזאין הוא החלבון השכיח ביותר בחלב פרה ועיזים. זה גם תורם נתח משמעותי לתכולת החלבון בגבינה. נמצא כי הגרסה של קזאין בגבינת פרה מעוררת סוכרת מסוג 1 ותנגודת לאינסולין.
אבל לגבינת עיזים יש גרסה שונה של קזאין (A2 בטא-קזאין), יחד עם סידן גבוה יותר (251 מ"ג לאונקיה), שיכול להגן עליך מפני סוכרת ולהגביר את הרגישות לאינסולין.
4. עשיר בויטמינים ויסודות קורט
למרות שהיא מגיעה מאוכל עשב זעיר וצנוע, גבינת עיזים מכילה יותר מינרלים וויטמינים מאשר גבינת פרה. זה גם מגביר את הספיגה של יסודות אלה ממקורות תזונתיים ( 3 ).
יש לציין שהוא עשיר בויטמינים A , K, ריבופלבין, פולאט וניאצין, השומרים על בריאות השלד החיצוני והעצמות ומסייעים בסינתזה של תאי דם אדומים (RBCs) וקרישת דם.
גבינת עיזים היא המקור הטוב ביותר למינרלים שלא ניתן לייצר על ידי הגוף שלך אך חיוניים למחיה.
יסודות הקורט (מינרלים), כגון זרחן, מגנזיום, סידן, ברזל ונחושת – כל אלה מבטיחים תפקוד חלק של תהליכים אנזימטיים וסינתזה והפעלה של אנזימים, הורמונים וגורמים אחרים.
כדי לקבל מושג טוב יותר על ערכה של גבינת עיזים טרייה (לא בשלה) קשה, עיין בטבלה התזונתית שלהלן:
עובדות תזונה גודל מנה 1 אונקיה (28 גרם) | ||
---|---|---|
כמות למנה | ||
קלוריות | 127 | קלוריות משומן 88 |
% ערך יומי* | ||
שומן טוטאלי | 10 גרם | 15% |
שומן רווי | 7 גרם | 34% |
שומן טראנס | 0 גרם | |
כולסטרול | 29 מ"ג | 10% |
נתרן | 97 מ"ג | 4% |
סה"כ פחמימות | 1 גרם | 0% |
סיבים תזונתיים | 0 גרם | 0% |
סוכרים | 1 גרם | |
חֶלְבּוֹן | 0 גרם | |
ויטמין | 10% | |
ויטמין סי | 0% | |
סִידָן | 25% | |
בַּרזֶל | 3% | |
מידע קלוריות | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
קלוריות | 127(532 קילו-ג'יי) | 6% |
מפחמימות | 2.5(10.5 קילו-ג'יי) | |
משומן | 87.6(367 קילו-ג'יי) | |
מחלבון | 36.5(153 קילו-ג'יי) | |
מאלכוהול | 0.0(0.0 קילו-ג'יי) | |
פחמימות | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
סה"כ פחמימות | 0.6 גרם | 0% |
סיבים תזונתיים | 0.0 גרם | 0% |
עֲמִילָן | 0.0 גרם | |
סוכרים | 0.6 גרם | |
שומנים וחומצות שומן | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
שומן טוטאלי | 10.0 גרם | 15% |
שומן רווי | 6.9 גרם | 34% |
שומן בלתי רווי | 2.3 גרם | |
שומן רב בלתי רווי | 0.2 גרם | |
סך חומצות שומן טראנס | ~ | |
סך חומצות שומן טרנס-מונואנואיות | ~ | |
סך חומצות שומן טרנס-פוליאנויות | ~ | |
סך חומצות שומן אומגה 3 | ~ | |
סך חומצות שומן אומגה 6 | 237 מ"ג | |
חלבון וחומצות אמינו | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
חֶלְבּוֹן | 8.5 גרם | 17% |
ויטמינים | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
ויטמין | 489IU | 10% |
ויטמין סי | 0.0 מ"ג | 0% |
ויטמין די | ~ | ~ |
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | 0.1 מ"ג | 0% |
ויטמין K | 0.8 מק"ג | 1% |
תיאמין | 0.0 מ"ג | 3% |
ריבופלבין | 0.3 מ"ג | 20% |
ניאצין | 0.7 מ"ג | 3% |
ויטמין B6 | 0.0 מ"ג | 1% |
חומצה פולית | 1.1 מק"ג | 0% |
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | 1% |
חומצה פנטותנית | 0.1 מ"ג | 1% |
כולין | 4.3 מ"ג | |
בטאין | ~ | |
מינרלים | ||
סכומים למנה נבחרת | %DV | |
סִידָן | 251 מ"ג | 25% |
בַּרזֶל | 0.5 מ"ג | 3% |
מגנזיום | 15.1 מ"ג | 4% |
זַרחָן | 204 מ"ג | 20% |
אֶשׁלָגָן | 13.4 מ"ג | 0% |
נתרן | 96.9 מ"ג | 4% |
אָבָץ | 0.4 מ"ג | 3% |
נְחוֹשֶׁת | 0.2 מ"ג | 9% |
מַנגָן | 0.1 מ"ג | 4% |
סֵלֶנִיוּם | 1.5 מק"ג | 2% |
פלוּאוֹרִיד | ~ |
עכשיו כשאתה יודע מה הופך את הגבינה הזו לבחירה טובה יותר על פני גבינת פרה, אני בטוח שאתה להוט להכין ממנה מנה בעצמך, נכון?
הנה כמה מתכונים פשוטים וטעימים להכנת גבינת עיזים ושימוש בה גם במתכונים אחרים. אז בואו נגיע למטבח!
איך להכין גבינת עיזים בבית
אתה יכול להכין גבינת עיזים טרייה על ידי שילוב של חלב עיזים עם חומץ או מיץ לימון. אתה יכול גם להכין אותו באמצעות תרבות התחלה ורנט, מה שזמין.
מה אתה צריך
- סיר רותח או קדירה
- חלב עיזים (שלם, לא מפוסטר): 1 ליטר (ניתן להגדיל את הנפח)
- מיץ לימון או חומץ: ¼ כוס
- בד גבינה או מגבת מטבח עדינה ונקייה
בוא נעשה את זה!
- מחממים גלון חלב עיזים ומביאים לרתיחה עדינה.
- ברגע שאתה רואה בועות נוצרות מסביב לפינות, כבה את האש.
- מוסיפים רבע כוס (או מעט יותר) מיץ לימון או חומץ.
- נותנים לזה לשבת 10 דקות כדי שייווצר קצף.
- יוצקים את המרק לתוך בד גבינה נקי.
- צרור את בד הגבינה מסביב לגבינה ותלו את הצרור כך שהלחות תטפטף החוצה למשך 1-2 שעות.
- וגבינת העיזים הטרייה הביתית שלך מוכנה!
מגע אישי
- הכריעו את הגלידה התלויה (כיום גבינת עיזים) עם מלח ותבלינים כמו שום, פתיתי צ'ילי, עגבניות מיובשות, עלי דפנה, פטרוזיליה או כוסברה, עלי בזיליקום טריים ונענע, זרעי כמון, שמן זית וכל מה שעולה על דעתכם.
- אחסן אותו במקרר למשך 1-2 שעות.
- אפשר לקבל אותו קר או להקפיץ נתחים ממנו בשמן זית ולהגיש אותו חם.
וואו! עכשיו זה קצת פרץ של טעמים טריים!
בואו נקח צעד קדימה ונכין כמה מנות טעימות למנה העיקרית שלכם.
מתכונים טעימים ופשוטים באמצעות גבינת עיזים
1. כדורי תפוחי אדמה גבינת עיזים
מה אתה צריך
- תפוחי אדמה מאריס פייפר, קלופים וקצוצים: 500 גרם
- בצל קטן, קלוף וקצוץ גס: 1
- ביצה, טרופה קלות: 1
- גבינת עיזים רכה, מעוכה במזלג: 50 גרם
- קמח רגיל: 60 גרם
- מלח ופלפל שחור
- שמן צמחי, לטיגון (אפשר להשתמש גם בשמן בישול רגיל)
בוא נעשה את זה!
מחממים את התנור ל-180oC/160oC/גז סימן 5.
-
- מטגנים את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון.
- סוחטים כמה שיותר לחות מעל מסננת.
- יבשו את התערובת בעזרת נייר מטבח כדי לוודא שהיא יבשה ככל האפשר.
- מערבבים פנימה את הביצה, גבינת העיזים והקמח ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים את השמן הצמחי במחבת בינונית על אש בינונית.
- מכניסים בזהירות למחבת כפיות קינוח גדולות או כף גלידה מלאה מהתערובת ומטגנים את עוגות תפוחי האדמה 2 דקות מכל צד.
- מכניסים לתנור ל-10 דקות.
- מגישים עם קצת קטשופ חריף או סלט פריך בלבוש עדין.
לאחר מנת יתר של תפוחי אדמה ושמן, בואו נעבור להכנת משהו טרי, עשבוני, טעים ומנקה רעלים.
2. סלט גבינת עיזים מתוק-נ-מלח ופירות יער
מה אתה צריך
- עלי חסה רומנית או ארוגולה קרועים: 3 כוסות
- אוכמניות: ½ כוס
- חמוציות מיובשות: ¼ כוס
- גרעיני חמניות: ¼ כוס
- חתיכות אגוז: ¼ כוס
- גבינת עיזים מפוררת: ¼ כוס
- סירופ מייפל: ¼ כוס או לפי הטעם
- שמן ענבים או שמן זית: ¼ כוס או לפי הטעם
- מלח לטעימה
בוא נעשה את זה!
- זורקים את החסה הרומית, האוכמניות, החמוציות המיובשות, גרעיני החמנייה, חתיכות האגוזים וגבינת העיזים בקערה גדולה.
- יוצקים את סירופ המייפל ושמן זרעי ענבים על הסלט, בזה אחר זה. מערבבים עד שהסלט מצופה בצורה אחידה.
- מתבלים במלח.
- בולסים בו – כי הוא נקי מפחמימות ואשמה.
הרבגוניות של גבינת עיזים כמרכיב היא מדהימה! זהו תחליף אידיאלי לכל זני גבינת הפרה עתירי השומן בעסקים. אתה לא מסכים?
גבינת עיזים היא גבינה טעימה עם טעם מובחן ופרופיל תזונתי עשיר. הוא זמין במרקמים וטעמים שונים. את היתרונות הרבים של גבינת עיזים ניתן לייחס למגוון הרחב של ויטמינים ומינרלים. כמו כן, יש לו פחות כולסטרול, קזאין, נתרן ושומן רווי מאשר גבינה רגילה. הרכב החומרים התזונתיים שלו עשוי להשתנות בהתאם לשיטת העיבוד המשמשת בהכנתו. צריכת גבינת עיזים עשויה להגן עליך מפני סוכרת,
לשפר את בריאות הלב שלך ולהגביר את ספיגת חומרי הזנה ממקורות תזונתיים. גבינת עיזים היא היפואלרגנית, והיא מתאימה ביותר לאלו האלרגיים לגבינת פרה. בנוסף, הוא עשוי לשפר את השובע ולסייע בירידה במשקל. למרות שהיא יקרה יותר מגבינת פרה, היא עשויה לחסוך שריפת שומן מיותר. זה מקדם עיכול, מגביר חסינות, וניתן להכין בקלות בבית. בנוסף, ניתן להכין ממנו מתכונים רבים, כולל סלטים.
האם מותר לאכול גבינת עיזים בהריון?
אלא אם כן הגבינה עשויה מחלב עיזים מפוסטר, נשים בהריון לא צריכות לצרוך גבינה ומוצרי חלב מותססים מכיוון שחלב או מוצרי חלב לא מפוסטרים עלולים לגרום לליסטריוזיס. מחלה זו נגרמת על ידי חיידק ועלולה להיות קטלנית לאם. ובמקרים מסוימים, זה מועבר גם לתינוק.
אפשר להקפיא גבינת עיזים? כמה זמן זה נמשך?
גבינת עיזים טרייה ורכה בשלה מתכלה מאוד. עטפו אותו בצורה רופפת בנייר שעווה ומקררים אותו. בדרך זו, זה יכול להימשך 2-3 שבועות. גבינת עיזים טרייה וניתנת למריחה או בולי עץ יכולים להחזיק מעמד עד 2-3 חודשים במקפיא אם הם עטופים היטב.
כשרוצים להשתמש בגבינת עיזים קפואה זו, הפשרו אותה לאט מאוד. רצוי לעשות את זה בן לילה. השתמש בו תוך חודשיים מתאריך הפתיחה.
איזו ריבה הולכת עם גבינת עיזים?
ריבת תאנים חריפה, מרמלדה וחמוציות או ריבת חמוציות מתובלת משתלבים היטב עם גבינת עיזים.
1. גבינת עיזים מכילה פחות שומן מגבינת פרה.
2. גבינת עיזים מכילה את האנטיביוטיקה של חלב, שעושה אותה יותר בריאה.
3. גבינת עיזים מכילה יותר חלבון, כולל פרופיל אמצעי של חלבוני עורקים.
4. גבינת עיזים מכילה יותר מזון תזונתי, כולל ויטמינים, מזון פחמימות, חלבונים, אשמנים טבעיים ומספר של חומרים אחרים.