כמה קלוריות יש בתפוז?

תפוז הוא פרי הדר השייך למשפחת Rutaceae וידוע מדעית בשם Citrus sinensis. תפוזים ידועים בצבע הכתום התוסס שלהם, בטעם חמוץ-מתוק מרענן ובתכולה גבוהה של ויטמין C. הם אחד הפירות הנצרכים ביותר בעולם והם פופולריים בשל העסיסיות והרבגוניות שלהם.

כמה קלוריות יש בתפוז?

מבחינת קלוריות, תכולת הקלוריות של תפוז יכולה להשתנות בהתאם לגודלו. בממוצע, תפוז בינוני (כ-154 גרם) מכיל כ-62-65 קלוריות. רוב הקלוריות בתפוז מגיעות מפחמימות, בעיקר בצורת סוכרים טבעיים, עם כמות קטנה של סיבים תזונתיים.

תפוזים ידועים בדרך כלל בשם "כתום" באנגלית. המילה "כתום" עצמה מגיעה מהמונח הצרפתי הישן "תפוז", שנגזר מהמילה הערבית "נאראנג'". הפרי נקרא כנראה על שם המילה בסנסקריט ל"עץ תפוז", שהיא "נארנגה".

מאמינים שמקורם של התפוזים בדרום מזרח אסיה ותורבתו במשך אלפי שנים. כיום הם גדלים באזורים חמים וטרופיים רבים ברחבי העולם.

תפוזים מוערכים מאוד בזכות היתרונות התזונתיים שלהם. הם מקור מצוין לויטמין C, המספקים יותר מ-100% מהצריכה היומית המומלצת בתפוז אחד. תפוזים מכילים גם סיבים תזונתיים, ויטמינים שונים (כגון ויטמין A, תיאמין ופולאט), מינרלים (כמו אשלגן וסידן) ונוגדי חמצון.

האופי העסיסי והמרענן של התפוזים הופך אותם לבחירה פופולרית לצריכה טרייה, למיץ, וכמרכיב במתכונים שונים. בדרך כלל הם נאכלים בפני עצמם, מוסיפים אותם לסלטי פירות, משתמשים בהם בקינוחים או נסחטים אותם להכנת מיץ תפוזים. בנוסף, גרידת תפוז (קליפה חיצונית מגוררת) משמשת לעתים קרובות כחומר טעם במאכלים מתוקים ומלוחים כאחד.

תפוזים ידועים בצבעם הבהיר, הנובע מנוכחותם של פיגמנטים הנקראים קרוטנואידים, במיוחד בטא-קרוטן. לקרוטנואידים אלו תכונות נוגדות חמצון ותורמים ליתרונות הבריאותיים הכוללים הקשורים לצריכת תפוזים.

תפוזים הם פירות טעימים, מזינים ונהנים מהם רבים הידועים בטעם החריף-מתוק ובתכולת ויטמין C הגבוהה שלהם. הם מציעים תוספת מרעננת לתזונה מאוזנת ומוערכים בשל הרבגוניות שלהם ביישומים קולינריים ותזונתיים כאחד.

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

בדקו גם
Close
Back to top button