5 היתרונות הבריאותיים של גבינת עיזים שחובה להכיר!
גבינת עיזים היא חלופה פופולרית לגבינה העשויה מחלב פרה מזה זמן רב. בחלקים רבים של העולם
יתרונות בריאותיים
הוויטמינים, המינרלים והשומנים בריאים ללב בגבינת עיזים משפרים את הבריאות במספר דרכים. נחושת , למשל, מסייעת בייצור תאי דם אדומים , הנושאים חמצן מהריאות לרקמות האחרות של הגוף. נחושת גם מסייעת בספיגת ברזל וחומרי מזון אחרים.
גבינת עיזים מכילה גם ריבופלבין , הידוע גם בשם ויטמין B2. ריבופלבין ממלא תפקיד חשוב בתהליכים גופניים רבים, במיוחד בייצור ותפקודם של תאים חדשים.
עיכול משופר
בעוד בחלב פרה יש חלבוני בטא קזאין A2 ו-A1, בגבינת עיזים יש רק קזאין A2 בטא . ההבדל אומר שגבינת עיזים וחלב עיזים קלים יותר לעיכול.
בריאות המעיים
גבינת עיזים מלאה בפרוביוטיקה מועילה , סוג בריא של חיידקים. פרוביוטיקה מיישבת את המעיים ומתחרה עם כל חיידק או פתוגנים לא בריאים שהם מוצאים שם. זה יכול לשפר את היעילות של מערכת החיסון שלך ולהפחית את הפגיעות שלך למחלות.
בריאות העצם
גבינת עיזים עשירה בסידן , חומר תזונה חיוני לעצמות, לשיניים ולאיברים שלך. תזונה עשירה בסידן יכולה למנוע הופעת אוסטאופורוזיס והפרעות עצם אחרות בשלב מאוחר יותר בחיים.
תְזוּנָה
גבינת עיזים היא מקור טוב לסלניום , מינרל קורט חיוני שנמצא לעתים קרובות יותר בפירות ים. סלניום עוזר לגופך לפרק פרוקסידים הפוגעים ב-DNA, מה שיכול להוריד את הסיכון לפתח מצבים כמו סרטן , מחלות בלוטת התריס ומחלות לב וכלי דם .
הוא מכיל גם:
- אֶשׁלָגָן
- אָבָץ
- מגנזיום
- סִידָן
- זַרחָנִי
חומרים מזינים למנה
מנה של 1 אונקיה של גבינת עיזים (מה שבדרך כלל אפשר לשים בסלט) מכילה:
- קלוריות: 108
- חלבון : 7 גרם
- שומן : 9 גרם
- פחמימות : 0 גרם
- סיבים : 0 גרם
- סוכר : 0 גרם
גודל מנות
גבינת עיזים יכולה להיות עשירה בשומן, אם כי לא גבוהה כמו גבינות העשויות מחלב פרה. עם זאת, אתה עדיין צריך לצרוך אותו במתינות כדי למנוע עלייה במשקל.
איך אוכלים גבינת עיזים
גבינת עיזים זמינה טרייה, מיושנת או בשלה. אפשר לאכול אותו כממרח, כתוספת או כתוספת במנות רבות. גבינת עיזים בשלה מפתחת באופן טבעי קליפה פריכה ואכילה מבחוץ שהיא חלק נורמלי מתהליך ייצור הגבינה.
גבינת עיזים היא אלטרנטיבה נייטרלית נהדרת לשילוב בארוחות שלך. רבים שאינם יכולים לסבול חלב פרה או גבינה מסוגלים לאכול גבינת עיזים ללא תלונה.
הנה כמה רעיונות למתכונים שיעזרו לך לשלב יותר גבינת עיזים בתזונה שלך:
- מפזרים גבינת עיזים טרייה על הסלט.
- צלויות וממלאים עגבניות עם עשבי תיבול וגבינת עיזים.
- מכינים המבורגרים או המבורגרים טלה באמצעות גבינת עיזים.
- מורחים גבינת עיזים על לחם עם תותים לקינוח טעים.
- השתמשו בגבינת עיזים בהכנת גירוס בבית.
- לזרוק גבינת עיזים לפסטה כדי לתת לה מרקם טעים וקרמי.
1. מספקת כמות נמוכה של גרם של חלבונים לגוף.
2. מציעה מגוון רחב של חומרים שומניים טובים.
3. מכילה את האנטיביוטיקה החשובה ביותר, כולל פוליפרולה, גאלסתרול, וינוסאין.
4. מכילה מספר גדול של מזון תזונתי וחומרים חיוניים לגוף.
5. היא מספקת חומרים חיוניים כמו מזרחן, חלבון, וכלים אחרים שעשויים לעזור לגוף ליצור חומרים חיוניים.