גבינה היא, ואני לא חושב שאני מגזים כאן, אולי הצורה הגבוהה ביותר של חלב מזון שאפשר לשאוף אליה. מאות הזנים פירושם שסביר להניח שיש גבינה כמעט לכל חיך, וכמעט כל התרבויות ברחבי העולם עם גישה לחלב יצרו גרסאות משלהן – מגבינות טריות רכות שתוכלו לאכול ביום הכנתן ועד גבינות מיושנות כל כך הרבה זמן. יוכל להצביע בבחירות הבאות. בימים אלה, אפילו בחנות המכולת הבסיסית ביותר יש מאגר הגון של לוחות וטריזים לבחירה, ואם אתה משהו כמוני, קל לקנות יתר על המידה. קל גם לשכוח מגבינה שכבר פתחת ולפרוף אחת חדשה. מה שאומר, בהכרח, אנו עומדים בפני גבינה עובשת. מה שמעלה את השאלה, האם ניתן להציל גבינה עובשת, ואיך אני יודע?
עובש טוב מול עובש רע
במובנים מסוימים, כל גבינה היא, כשלעצמה, עובש. ורבות מהתבניות המעורבות בייצור גבינה נהדרות. הציפוי העבה הזה של עובש לבן על גבינות רכות קליפות כמו ברי או קממבר, או הוורידים הכחולים בגורגונזולה האהובה עליך. ולמען האמת, אף אחת מהעובשים שצפויים לצמוח על הגבינות שלך לא יגרום לך לחלות. אבל הם עלולים להשפיע על הטעם של הגבינה שלך, ולא בצורה טובה. לכן, חשוב לדעת איך להתמודד עם העובש בגבינות שלך כדי להבטיח שלא תבזבז מנות טעימות.
מה עלי לעשות עם גבינה עובשת?
העריכו תחילה את מצב העובש לפי סוג הגבינה. כל גבינה רכה טריה – ריקוטה, מסקרפונה, צ'ברה וכדומה – פשוט צריכה להיפטר, מכיוון שהסביבה הלחה פירושה שהעובש כנראה חדר עמוק לתוך הגבינה, ולמרות שהיא לא רעילה, תשפיע לרעה על הטעם. לגבינות רכות כמו ברי או פורט-סאלוט יש לחתוך כרבע אינץ' מכל משטח שבו ניתן לראות עובש.
גבינות קשות ומיושנות, כמו צ'דר מיושנת או פרמזן יכולות פשוט לגרד את התבנית. עם עובש לבן ומטושטש, בגוון ירוק, אפקט הטעם מינימלי וניתן לחתוך את העובש בבטחה ללא תקלות. עובש שחור או אפור פחות רצוי, וכדאי לחתוך ממנו יותר כדי להסיר כל גבינה שעלולה להיפגע. יש לזרוק כל גבינה עובשת שמריחה אמוניה או שהיא גם עובשת וגם רטובה.
מה אם אכלתי גבינה עובשת?
אכלת גבינה, אז בכל מקרה אכלת עובש. אין צורך להיכנס לפאניקה, אלא אם כן אכלת טריז שלם של גבינה מצופה סמיך בפרווה ירוקה (ואם כן, יש לך נושאים אחרים שאולי תרצה לחקור), סביר מאוד שלא תחלי מגבינה עם מעט עובש. זה. חומצת הקיבה שלך היא חומר חזק ויהרוג את הנבגים בעובש לפני שתרגיש השפעה כלשהי.
כיצד ניתן למנוע עובש של גבינה?
אחסון גבינות כראוי ואכילתן במסגרת זמן סבירה היא הדרך הטובה ביותר למנוע עובש של גבינה. לאחסון גבינה עוטפים בנייר גבינה מיוחד, או בשכבת נייר פרגמנט. תווית עם סוג הגבינה והיום שבו קניתם אותה. אחסן במגירת ה-Crisper שלך, שתהיה לה טמפרטורה ולחות עקביים. אם יש לכם מקרר יין ייעודי, תוכלו לאחסן בו גבינה, שם הטמפ' פחות קר, מה שלמעשה עדיף לגבינה.
אילו גבינות הכי פחות צפויות להתעצב?
רוצים להימנע ככל האפשר מבעיית העובש? היצמדו לגבינות קשות מיושנות כמו פרמזן, פקורינו, צ'דר ישן יותר, גאודה מיושנת וכדומה. לגבינות שמתיישנות 18 חודשים או יותר יש סבירות נמוכה יותר להיווצר עליך.
גבינה ועובש לסיכום
אילו גבינות שאתם הכי אוהבים, קנו אותן טריות, אחסנו אותן כראוי, ואל תדאגו לקצת עובש. הרי בעולם הגבינות לפעמים העובש הוא החלק הכי טעים!