האם אפשר להקפיא גבינת עיזים? וכמה זמן זה מחזיק?
האם אני יכול להקפיא גבינת עיזים? בהחלט, כן אתה יכול להקפיא גבינת עיזים! אפשר להקפיא גבינת עיזים? וכמה זמן זה מחזיק? מי לא אוהב גבינת עיזים? רך וטארט, עם טעם עז שנרגע עם הגיל, הוא מהווה תוספת מפוארת לכל כך הרבה חטיפים.
אם אי פעם קניתם יותר מדי ותהיתם 'האם אפשר להקפיא גבינת עיזים', יש לי את התשובה.
אפשר להקפיא גבינת עיזים?
התשובה היא… בהחלט, כן אתה יכול להקפיא גבינת עיזים! הקפאת גבינה כמו גבינת עיזים אינה משפיעה יותר מדי על הטעם או המרקם והיא דרך מצוינת לשמור עליה לאורך זמן.
זה לא פשוט כמו פשוט לשים גבינת עיזים במקפיא, לסגור את הדלת ולהמשיך עם היום שלך. הקפאת גבינת עיזים היא קצת יותר מעורבת מזה.
זהו תהליך שכאשר נעשה כראוי, ישמור בצורה מושלמת את גבינת העיזים המענגת שלך, מוכנה לטרוף במועד מאוחר יותר.
לכן, ודא שאתה מקבל את הציוד המתאים ופעל בקפידה על כל השלבים שלהלן כדי להקפיא כראוי גבינת עיזים
מוצרים שאתה צריך כדי להקפיא גבינת עיזים
- סכין מטבח – תזדקק לסכין מטבח חדה ואיכותית כדי לקצוץ את גבינת העיזים לפני הקפאתה
- קרש חיתוך – אם עדיין לא קניתם, קבלו קרש חיתוך יציב ואיכותי. זהו אחד מפריטי המטבח החיוניים ביותר
- ניילון – אם אתה עוטף את גבינת העיזים שלך בניילון לפני הכנסתה למקפיא, זה יעזור לה להישאר טרי יותר לאורך זמן
- שקית מקפיא זיפלוק – כדי להקפיא גבינת עיזים, תזדקק לכמה שקיות זיפלוק כדי לאחסן אותן, לפני הכנסתן למקפיא
- עט שרפי – תצטרך לעדכן ולתייג נכון את שקית הזיפלוק בעת הקפאת גבינת עיזים
כמה זמן מחזיקה גבינת עיזים במקפיא?
אם אתם מאחסנים כראוי גבינת עיזים, עם שכבת ניילון נצמד ובתוך שקית מקפיא אטומה, גבינת עיזים תשמור על הטעם שלה במשך כ -6 חודשים במקפיא.
לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמש בגבינה תוך 3 חודשים .
זה יהיה בטוח לאכילה עוד חודשיים לאחר מכן, אבל הוא יאבד חלק מהטעם והמרקם שלו.
האם אני יכול להקפיא בולי גבינת עיזים?
כן אתה יכול. כדי להקפיא יומני גבינת עיזים, פשוט בצע את התהליך הרגיל שהיית עושה עם סוגים אחרים של גבינת עיזים. במקום לקצוץ את הגבינה, פשוט עטפו את בולי הגבינה בניילון נצמד והניחו בשקית זיפלוק.
חלב עיזים קופא טוב?
חלב עיזים קופא בצורה מושלמת. זה קופא בדיוק כמו חלב פרה. זה הופך את גבינת העיזים הטרייה לאידיאלית להקפאה.
איך אתה יכול לדעת אם גבינת עיזים התקלקלה?
עם הזמן, גבינת עיזים תאבד מהרכות שלה ותקבל טעם חזק יותר. זה יכול לעשות את הטעם אפילו טוב יותר.
אבל אחרי זמן מה, זה יתקלקל. אם זה מפותח עובש או מריח חמצמץ ולא, זה הזמן לשחרר ולפח את הגבינה המסריחה הזו.
האם גבינת עיזים טובה עבורך?
גבינת עיזים היא אחד מסוגי הגבינה הבריאים ביותר . זהו מקור טוב לחלבון ושומנים בריאים, כמו גם ויטמינים ומינרלים חיוניים.
למעשה, גבינת עיזים טובה יותר עבורך מאשר גבינת פרה.
יש לו פחות שומנים רוויים וכולסטרול, רמות נמוכות יותר של נתרן והוא יכול להגן עליך מפני סוכרת ולהגביר את הרגישות לאינסולין. בנוסף, הוא מתעכל בקלות רבה יותר מחלב פרה.
איזה גבינות אפשר להקפיא?
אתם אולי תוהים, האם מלבד גבינת עיזים אפשר להקפיא גבינה?
אפשר להקפיא את כל סוגי הגבינות השונות ללא כל סיכונים בריאותיים. עם זאת, ישנם סוגים מסוימים של גבינה שמקפיאים טוב יותר מאחרים.
חלק מהגבינות מושפעות קשות מתהליך ההקפאה. הטעם והמרקם שלהם משתנים עד כדי כך שלא תרצו לאכול אותם לאחר הפשרתם.
עם זאת, סוגים אחרים ניתן להקפיא בקלות מבלי לפגוע בטעם. זה הופך אותם למושלמים לקנייה בכמות גדולה ולאגירה.
כאשר הגבינה מוקפאת נוצרים גבישי קרח. המים בגבינה מתרחבים עם הקפאת גבינת העיזים ומתכווצים כשהיא מתקררת. זה יכול להוביל לכך שהוא הופך לפירורי כאשר אתה מפשיר אותו. גבינה רכה יכולה לצאת מהמקפיא עם עודפי נוזלים.
בלוקים גדולים של גבינות המיוצרות בקנה מידה גדול כמו צ'דר הם אידיאליים להקפאה. יש להם מבנה אחיד יותר והם לא מאבדים את המרקם שלהם כאשר אתה מפשיר אותם.
גבינות קשות יותר כמו פרמזן ופקורינו רומנו מותר להקפיא. הם אמנם מקבלים טעם שרוף קל, אבל חוץ מזה מחזיקים את המרקם והטעם שלהם די טוב.
חלק מהגבינות הרכות עלולות לאבד את טעמן כשהן קפואות. גבינות רכות מסוימות, כמו Queso Fresco ו-paneer אינן סוגי הגבינה הטובים ביותר להקפאה.
איזה אוכל הולך טוב עם גבינת עיזים מופשרת?
אתה עלול לגלות שכאשר אתה מפשיר את גבינת העיזים שלך, היא איבדה יותר מדי טעם והמרקם שלה השתנה. אולי זה לא מספיק טוב לאכול לבד, אבל זה עדיין יהיה טעים כשמוסיפים אותו למתכונים אחרים. הנה קצת השראה לאוכלי אוכל:
רטבים קרמיים – כל מאכל עם רוטב שמנת, כמו עוף פלפל זה מושלם להוספת גבינת עיזים לאחר שהפשרה.
לזניה – אתה יכול להוסיף את גבינת העיזים המופשרת שלך לרוטב לבן טעים ללזניה עשירה במיוחד. לאחר החימום, תוספת גבינת העיזים תביא אותה לרמה נוספת!
מרקים – לאחר ההקפאה, גבינת עיזים תהיה תוספת מצוינת למרקי ירקות קרמיים .
תבשילי קדירה – הוסף את גבינת העיזים המופשרת שלך לתבשילים , לטעם קרמי במיוחד, גבינתי ומרקם סמיך וקרמי יותר.
שיפודי קפרזה – החליפו את המוצרלה בגבינת עיזים… זה יעבוד ממש טוב עם טעמי העגבניות והבזיליקום.
איך מקפיאים גבינת עיזים
אפשר להקפיא גבינת עיזים? כן! להלן מדריך קל שלב אחר שלב ללמוד כיצד להקפיא גבינת עיזים. זה קל יותר ממה שאתה חושב, אם יש לך את הציוד המתאים.
חומרים להקפאה
- גבינת עזים
- עטיפת פלסטיק
- שקיות מקפיא מסוג Ziploc
כלים להקפאת גבינת עזים
- סַכִּין
- קרש חיתוך
- עט סימון
הוראות להקפאה
- מניחים את גבינת העיזים על קרש החיתוך. קוצצים את גבינת העיזים לחתיכות בגודל מנה אישיים. אם גבינת העיזים לא נפתחה ישר לשלב 3.
- עטפו כל חלק בנפרד.
- מניחים את גליל גבינת העיזים העטוף או הארוז בשקית מקפיא אטומה .
- סחטו החוצה את כל עודפי האוויר ואטמו את שקית ההקפאה.
- לחילופין, אפשר להניח את גבינת העיזים בכלי אטום .
- סמן את השקית בעט כדי לציין את תאריך ההקפאה וכן שזו גבינת עיזים. בוצע!
בעת הקפאתה, גבינת עיזים תשמור על טעמה במשך כ-6 חודשים במקפיא. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמש בגבינה תוך 3 חודשים.
זה יהיה בטוח לאכילה עוד חודשיים לאחר מכן, אבל הוא יאבד חלק מהטעם והמרקם שלו.
איך להפשיר גבינת עיזים
רק להפשיר כמה שאתה צריך בכל פעם. מעבירים את הכמות הנדרשת מהמקפיא למקרר ומפשירים לילה לפני שפותחים אותו.
לאחר שהגבינה בטמפרטורת החדר, מוציאים אותה משקית הזיפלוק, פורקים ומניחים בקערה. מערבבים כדי להחזיר את הקרמיות שלו.
תוכל להקפיא גבינת עיזים, והחזקה שלה תמשך כ-6 חודשים.