כמה קלוריות יש בפרוסת לחם?

פרוסת לחם מתייחסת בדרך כלל לפרוסה בודדת של כיכר לחם, שהיא מזון בסיסי העשוי מבצק שנאפה בדרך כלל. לחם נצרך בצורות שונות ומהווה מקור עיקרי לפחמימות בדיאטות רבות ברחבי העולם.

כמה קלוריות יש בפרוסת לחם?

 

תכולת הקלוריות של פרוסת לחם יכולה להשתנות בהתאם לסוג הלחם ולמרכיביו. בממוצע, פרוסת לחם לבן סטנדרטית (כ-25 גרם) מכילה בסביבות 75-80 קלוריות. עם זאת, זה יכול להשתנות מעט בהתאם למותג ולמתכון הספציפי.

לסוגים שונים של לחם יש תכולת קלוריות משתנה. לחם מחיטה מלאה, למשל, מכיל לרוב יותר סיבים וחומרים מזינים בהשוואה ללחם לבן. ללחמים מיוחדים כמו שיפון, מחמצת או רב דגנים עשויים להיות גם ערכי קלוריות שונים.

השם הספציפי של הלחם יכול להשתנות בהתאם לסוג ולסגנון. כמה שמות נפוצים כוללים לחם לבן, לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, באגט, ג'בטה ורבים נוספים, בהתאם לאזור ולהקשר התרבותי.

לחם הוא מזון פופולרי בשל הרבגוניות, הנוחות והיכולת שלו להתאים למגוון רחב של מרכיבים. הוא משמש כבסיס לכריכים, טוסט, וניתן להשתמש בו במתכונים שונים כמו פודינג לחם או פירורי לחם.

חשוב לציין שתכולת הקלוריות שהוזכרה לעיל היא אומדן ממוצע, ותכולת הקלוריות בפועל עשויה להשתנות בהתאם למותג הספציפי, למתכון או לשיטת ההכנה הספציפית.

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

Back to top button