הוספת קינמון לקפה תזרז את חילוף החומרים

מחקר חדש מגלה שהוספת מרכיב אחד שנמצא ברוב המטבחים לכוס קפה יכולה לעזור לגוף לשרוף יותר שומן ולשפר את חילוף החומרים.

אנשים רבים אוסרים על אף אחד לדבר איתם לפני שהם מכניסים כוס קפה לגוף כל בוקר, וכמעט כולנו מתחילים את היום עם אחד כזה.

למרבה השמחה, לשתיית קפה יש כמה יתרונות בריאותיים מוכחים: שיפור הזיכרון והערנות, ואף תורם לתוחלת חיים ארוכה יותר מכיוון שיש בו נוגדי חמצון רבי עוצמה.

קינמון

אבל רגע, לפני שאתם ממהרים להכין לעצמכם עוד כוס, זכרו שהוספת סוכר או חלב רגיל מפחיתה את היתרונות הבריאותיים של הקפה.

וכמובן, קפה קר, שהוא בעיקר סוכר וחלב, רק מוסיף שומן לתזונה ואין שום יתרונות מכמות הקפה הקטנה.

המסקנה היא ששתיית קפה יכולה להיות בריאה או לא, תלוי איך שותים אותו. וכמו שסוכר וחומרי טעם וריח מלאכותיים הופכים קפה לקינוח, חלק מהמרכיבים מבטיחים שהקפה שלכם בריא.

החליפו את הסוכר בקינמון. פיזור מעט מהתבלין הזה בקפה שלך יכול מאוד לעזור להאיץ את חילוף החומרים שלך.

הוספת קינמון

הוספת מעט קינמון לכוס קפה תעזור לגוף שלך לשרוף שומן מהר יותר, כך עולה ממחקר חדש ממכון מדעי החיים של אוניברסיטת מישיגן.

החוקרים חשפו דגימות של תאי שומן אנושיים לחומר בשם קינמאלדהיד, החומר שנותן לקינמון את הטעם והריח הייחודיים שלו, וראו שהתאים החלו לייצר יותר גנים ואנזימים שגרמו להם לשרוף שומן במקום לאגור אותו.

למרות שבשלב זה המחקר לא יכול לומר כמה תורידו במשקל אם תעברו מסוכר לקינמון, חוקרים הראו שזה מגביר את חילוף החומרים בגוף.

במחקרים עתידיים הם מקווים להוכיח כמה אנשים ירוויחו מוויתור על כל הסוכר, הממתיקים וחומרי הטעם לטובת חלב חם וקינמון.

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

Back to top button