מתכון עבור צ'יפס דק קריספי (תפוצ'יפס)

ישנם כמה טריקים כדי להשיג צ'יפס תפוחי אדמה דק פריך תוצרת בית מושלם או "קריספים" כפי שהם ידועים במקומות אחרים בעולם. אני מקווה שאחרי שתעקוב אחר המדריך הזה שלב אחר שלב תכין צ'יפס טעים תוך זמן קצר.

צ'יפס תפוחי אדמה הם אחד מאותם חטיפי אוכל מנחם אולטימטיביים. הידעתם שהצ'יפס הוא החטיף מספר אחת

אני למשל עושה את חלקי ההוגן באכילתם, גם מהסוג שנרכש בחנות וגם מהסוג הביתי. אני אוהב צ'יפס! הם קלים להכנה אם אני יכול לעשות את זה, אתה יכול לעשות את זה. בואו נתחיל!

קידום אתרי וורדפרס

שלב 1: אספו את הכלים והמרכיבים

ראשית, כדי להכין צ'יפס תפוצ'יפס פריך דק ומדהים אלה אנו זקוקים לקומץ של מרכיבים וכלים, כולם נפוצים מאוד, רוב הסיכויים שכבר יש לך אותם בבית. אתה תצטרך:

  • תפוחי אדמה – כמובן שההתחלה של המנה היא תפוחי אדמה. אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה רוסט אבל אתה יכול להשתמש במגוון של תפוחי אדמה. הקפד לשטוף תחילה ולקלף אותם אם תרצה.
  • מים קרים – זה חשוב כי אנחנו צריכים להשרות את תפוחי האדמה.
  • מלח
  • חומץ לבן מזוקק – אל דאגה זה לא ייתן לצ'יפס טעם חומץ.
  • מים – להרתיח את פרוסות תפוחי האדמה
  • שמן לטיגון – אני בדרך כלל משתמש בשמן קנולה או שמן בוטנים, אבל שמן צמחי, קיצור, שמן קוקוס וכו' כולם שמנים טובים לשימוש.

כלים

עבור הכלים שתצטרכו:

  • מנתח מנדולינה : פורס מנדולינה הוא הכלי האהוב עליי להכנת צ'יפס דקים. כולם יוצאים באותו גודל. אתה בהחלט יכול להשתמש בסכין השף שלך אם תרצה. אני משתמש בנתח שלי כל הזמן אז אני שמח שיש לי אותו. תפוח אדמה נחמד פרוס דק הוא המפתח לקבלת צ'יפס פריך.
  • מדחום לממתקים : תרצה איזה מדחום כדי להגיע לטמפרטורה הנכונה עם השמן. זה אחד מהצעדים החשובים האלה.
  • כְּלֵי מִטְבָּח
  • כַּדוֹרֶת
  • מגבת נייר/נייר מטבח
  • מסננת עכביש או מלקחיים
  • צלחת

שלב 2: איך להכין צ'יפס פריך דק

קח מעט מים קרים והוסף 2 כפיות. של מלח אליו, הקפד לערבב אותו מסביב כדי להמיס את המלח, וליצור תמיסת מי מלח נחמדה.

שלב 3: פורסים ומשרים

עכשיו קח כמה תפוחי אדמה (קלף אותם אם אתה רוצה), אני בדרך כלל משתמש באדום, שנשטף, ובאמצעות  פורס מנדולינה , פורסים את תפוחי האדמה. אנחנו רוצים אותם בעובי של בערך 1/8 סנטימטר.

שים את כל פרוסות תפוחי האדמה בקערה של תמיסת המלח הקרה. לאחר מכן הניחו לתפוחי האדמה להשרות 15 עד 20 דקות, תהליך זה יסיר הרבה מהעמילן מתפוחי האדמה.

העמילן הוא מה שנשרף כשמטגנים את תפוחי האדמה כמו כן, זה יעזור להם לקבל יופי ופריך, ככל שיסיר עמילן יותר טוב.

שלב 4: מרתיחים את פרוסות תפוחי האדמה

לאחר מכן הוסף 2 כפות חומץ לבן מזוקק לסיר תבשיל גדול או לתנור הולנדי, שהתמלא עד מחציתו במים. אל דאגה זה לא ייתן לצ'יפס טעם חומץ. החומץ יעזור להסיר את העמילן .

הביאו את המים לרתיחה, ואז הוסיפו את פרוסות תפוחי האדמה שלכם, כמחציתן לכל שלב. מרתיחים את פרוסות תפוחי האדמה במשך 3 עד 4 דקות, מערבבים אותן מדי פעם בכף, ואז מסירים אותן ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לייבוש כ-5 דקות.

עשה זאת עם כל פרוסות תפוחי האדמה שלך. כל תפוח אדמה גדול פרוס יצטרך להיות אצווה משלו. זה מאוד מאוד חשוב לייבוש אותם. מים ושמן חם לא משחקים יפה ביחד.

שלב 5: מחממים שמן ומטגנים את התפוצ'יפס הדק והקריספי

לאחר מכן, רוקנו מים חמים מהסיר, וודאו שהם יבשים, ואז הוסיפו את שמן הקנולה, שמן הבוטנים, הירקות או שמן הקוקוס שאנו רוצים שיהיה בעומק של כ-1 עד 1.5 אינץ'.

אני בדרך כלל מסיים להשתמש בסביבות 48 אונקיות שמן בהכנת תפוצ'יפס דק ופריך. כעת כוונו את מבער הכיריים לבינוני עד בינוני-גבוה וחמם את השמן ל-325 מעלות F. (162 C)

לאחר מכן, זרקו כשליש מפרוסות תפוחי האדמה שלכם, אל תתנו להם להיות צפופים מדי. מערבבים אותם מדי פעם ומטגנים אותם במשך 5 עד 15 דקות.

כמה זיתים מותר לאכול

מה שתבחין הוא שבסופו של דבר כל הבעבוע יתפוגג, ותפוחי האדמה יקבלו צבע בלונדיני יפה עד חום זהוב, כך אתה יודע שהם מוכנים.

מוציאים את צ'יפס התפוצ'יפס הדק מהשמן ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר סופג לייבוש. ייתכן שיהיה עליך לטפוח את החלק העליון שלהם במגבת נייר כדי להסיר עודפי שמן.

לאחר מכן מתבלים במלח או בכל אחד מהתבלינים האהובים עליכם. עכשיו תיהנו מאותם צ'יפס פריך פריך תוצרת בית!

*הכנתם אמנם לוקחת זמן לא מבוטל, אבל הם כל כך שווים את זה!

כמה זמן מחזיקים תפוחי אדמה צ'יפס דק פריך תוצרת בית?

בבית שלי לא כל כך הרבה זמן, חחח. אתה יכול לאחסן אותם בכלי אטום או עם זילוף אחורה למשך כמה שבועות. אחרי שבוע שלם של ישיבה בתיק זיפלוק, הם צריכים להיות פריכים באותה מידה.

ציוד

  • מנתח מנדולינה
  • מדחום לממתקים
  • כְּלֵי מִטְבָּח
  • כַּדוֹרֶת
  • נייר מגבת/נייר מטבח
  • כפית מחוררת
  • מסננת עכביש
  • צלחת או נייר אפייה

רכיבים

  • תפוחי אדמה, בערך חצי תפוח אדמה לאדם אני משתמשת ברוסטים, שטופים ומקולפים אם רוצים
  • מים קרים להשרייה
  • כפיות. מלח 10 גרם
  • כפות. חומץ לבן מזוקק 30 מ"ל
  • מים להרתחה
  • שמן לטיגון 48 אונקיות (אני משתמש בשמן קנולה, שמן בוטנים, שמן ירקות או קוקוס)

הוראות

  • מוסיפים מים קרים לקערה גדולה ומוסיפים פנימה את המלח ליצירת תמיסת המלח.
  • שוטפים ומקלפים את תפוחי האדמה. לאחר מכן פורסים אותם דק מאוד (1/8 אינץ') באמצעות פורס מנדולינה או סכין. מניחים את הפרוסות למים הקרים ונותנים להשרות למשך 15 עד 20 דקות. זה יסיר את העמילן.
  • קח סיר גדול מלא חצי דרך במים והרתיח אותו יחד עם החומץ הלבן המזוקק. לאחר מכן מרתיחים את פרוסות תפוחי האדמה בשלבים כמה מנות בכל פעם במשך 3 עד 4 דקות. מערבבים את הפרוסות מדי פעם. לאחר סיום אצווה אחת מסירים את הפרוסות ומניחים על מגש מרופד במגבת נייר לייבוש.
  • מחממים סיר שמן, בערך בשווי של 48 אונקיות, ל-325 F (162 C).
  • לאחר שהשמן מחומם זורקים קבוצות של פרוסות תפוחי אדמה מיובשים לתוך השמן החם. אל תעמיס אותם יותר מדי. נותנים להם להתבשל במשך 6 עד 10 דקות עד שהבועות שוככות ופרוסות תפוחי האדמה מקבלים צבע בלונדיני יפה, מעט חום. הוצאת העמילן עוזרת לשמור על הצ'יפס בלונדיני ולא חום כהה. הסוכרים בעמילן נוטים להישרף בקלות בשמן חם וגורמים להזהבה כהה. השתמשו במסננת עכביש או במלקחיים והוציאו את הצ'יפס והניחו על צלחת מרופדת במגבת נייר. תתבל אותם איך שאתה אוהב. תהנה!
  • אחסן בכלי אטום או עם זילוף אחורה עד שבועיים, אם כי אני מנחש שהם לא מחזיקים מעמד זמן רב. אתה יכול לעשות שימוש חוזר בשמן כדי ליצור עוד צ'יפס.

מאמרים קשורים

One Comment

  1. לעות בשר

    המתכון נראה מעולה! שימוש ברוטב צ'ילי הוא מעולה להחליף את השמן הקודם, והבשר נשמן וטעים. אני מבטיח שהתוצאה תהיה מצויינת!

כתיבת תגובה

Back to top button