מתכון לרוטב פיצה ביתי ב15 דקות

מתכון רוטב פיצה תוצרת בית זה מדהים! חבר שלי מכין בצק ורוטב פיצה תוצרת בית כבר יותר מ-25 שנה ולימד אותי איך להכין את שניהם.

הרוטב הזה קל להכנה וסופר טעים אם אני יכול לעשות את זה אתה יכול לעשות את זה! בואו נתחיל.

שלב 1: אספו את החומרים והכלים

ראשית, עבור מתכון רוטב פיצה תוצרת בית זה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים וכלים. תצטרך את הדברים הבאים:

  • עגבניות מרוסקות ברוטב/פירה
  • עגבניות קלופות שלמות ברוטב/מיץ – (סגנון סן מרזאנו אם תצליחו למצוא, זה מותג מעולה מאיטליה)
  • גבינת פרמזן
  • סוכר מגורען לבן
  • פלפל שחור טחון
  • מלח
  • תיבול איטלקי – (תיבול איטלקי הוא תערובת של עשבי תיבול יבשים כמו בזיליקום, אורגנו, רוזמרין וטימין)
  • זרעי שומר
  • אורגנו
  • עלי בזיליקום טריים
  • בצל קצוץ
  • שיני שום טריות
  • שמן זית כתית

כלים

  • בלנדר או מעבד מזון גדול מאוד
  • סִיר
  • מרית

שלב 2: עגבניות רוטב פיצה

עגבניות הן המרכיב העיקרי של מתכון רוטב פיצה תוצרת בית. קחו בלנדר והוסיפו פנימה את פחית נתחי העגבניות שלנו.

לאחר מכן, בואו ניקח את העגבניות הקלופות השלמות מהפחית השנייה ונסחט כל עגבנייה להוציא את כל המיצים, ואז נשבור גם את העגבניה השלמה בידיים הנקיות. זה חשוב במיוחד לעשות אם אין לך בלנדר או מעבד מזון.

לאחר מכן מוסיפים פנימה את שאר המיץ/רוטב מהפחית.

bounce rate

שלב 3: תבלינים ומיזוג

בשלב הבא נוסיף את כל התבלינים שלנו, את הסוכר, הפלפל השחור, התבלינים האיטלקיים, השומר והאורגנו. כמו כן, מוסיפים פנימה את גבינת הפרמזן. מניחים את המכסה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. או אם אתה משתמש בקערה גדולה ובכננת יד, אז עשה זאת.

שלב 4: מטגנים בצל ושום

לאחר מכן, ניקח סיר גדול ונכוון את המבער לחום בינוני.

לאחר מכן הוסף פנימה את שמן הזית כתית מעולה. לאחר שהשמן מתחמם מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים אותם כמה דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

שלב 5: ערבבו פנימה את רוטב העגבניות

כעת יוצקים פנימה את תערובת העגבניות ומערבבים כדי למזג אותה עם השמן והבצל והשום.

שלב 6: טועמים ומבשלים את רוטב הפיצה

לאחר מכן, תן לו לטעום מעט. אולי כדאי להוסיף כפית. מלח או יותר לפי הטעם ואולי כפית. של אבקת שום.

לאחר מכן מערבבים מדי פעם ומביאים את הרוטב לרתיחה. תוכלו לראות בועות יוצאות מהחלק העליון של הרוטב. ברגע שזה קורה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ונותנים לרוטב להתבשל כ-15 דקות.

מערבבים את הרוטב מדי פעם. לאחר 15 הדקות, כבו את האש והניחו לרוטב להתקרר לפני השימוש בו על בצק הפיצה שלכם . זה מספיק לכ-8 עד 10 פיצות תלוי בכמות הרוטב שאתה משתמש לכל פיצה. תהנה!

הערה – רוטב פיצה ביתי יחזיק מעמד 3 עד 5 ימים במקרר. או שאתה יכול לשים אותו בשקיות הקפאה ולהקפיא אותו. במקפיא זה יחזיק מעמד כמה חודשים.

ציוד

  • בלנדר או מעבד מזון גדול מאוד
  • סִיר
  • מָרִית

רכיבים

  • 1 – 28 אונקיה קופסת עגבניות מרוסקות ברוטב/פירה 800 גרם
  • פחית 1 – 28 אונקיות של עגבניות קלופות שלמות ברוטב/מיץ בסגנון סן מרזנו אם אתה יכול למצוא אותה (800 גרם)
  • כפיות. גבינת פרמזן 10 גרם
  • כפית. סוכר לבן 5 גרם
  • 1/2 כפית. פלפל שחור גרוס 3 גרם
  • 1/2 כפית. של תיבול איטלקי 3 גרם
  • 1/2 כפית. זרעי שומר 3 גרם
  • 1/2 כפית. של אורגנו 3 גרם
  • 6 עד 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • 1/4 כוס בצל טחון כחצי בצל בינוני (40 גרם)
  • שיני שום טחונות
  • כפות. שמן זית כתית מעולה 60 מ"ל
  • כפית. מלח, או יותר לפי הטעם 5 גרם

הוראות

  • קודם ניקח בלנדר ונוסיף את פחית נתחי העגבניות שלנו. לאחר מכן, בואו ניקח את העגבניות הקלופות השלמות מהפחית השנייה ונסחט כל עגבנייה להוציא את כל המיצים, ואז נשבור גם את העגבנייה השלמה ביד. זה חשוב במיוחד לעשות אם אין לך בלנדר או מעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים פנימה את שאר המיץ/רוטב מהפחית.
  • בשלב הבא נוסיף את כל התבלינים שלנו, את הסוכר, המלח, הפלפל השחור, התבלינים האיטלקיים, השומר והאורגנו. מניחים את המכסה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. או אם אתה משתמש בקערה גדולה ובכננת יד, אז עשה זאת.
  • עכשיו ניקח סיר גדול ונכוון את המבער לחום בינוני. לאחר מכן הוסף פנימה את שמן הזית כתית מעולה. לאחר שהשמן מתחמם מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים אותם כמה דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • לאחר מכן יוצקים פנימה את תערובת העגבניות ומערבבים כדי למזג אותה עם השמן והבצל והשום.
  • הגיע הזמן לתת לזה קצת טעם. אולי כדאי להוסיף כפית נוספת. של מלח ואולי כפית. של אבקת שום. לאחר מכן מערבבים מדי פעם ומביאים את הרוטב לרתיחה. תוכלו לראות בועות יוצאות מהחלק העליון של הרוטב. ברגע שזה קורה מנמיכים את האש לבינונית ונותנים לרוטב להתבשל כ-15 דקות. מערבבים את הרוטב מדי פעם. לאחר 15 הדקות, כבו את האש והניחו לרוטב להתקרר לפני השימוש בו על הפיצה שלכם. זה מספיק לכ-8 עד 10 פיצות תלוי בכמות הרוטב שאתה משתמש לכל פיצה. תהנה!
  • אכילת זיתים

    אחסן בכלי אטום במקרר למשך 3 עד 5 ימים או בשקיות מקפיא במקפיא למשך מספר חודשים.

הערות

*שימו לב זה מבוסס על שימוש ברוטב על 10 פיצות עם 7 עד 8 פרוסות לפיצה. באופן כללי רוטב הפיצה הביתי הזה די בריא.

מאמרים קשורים

One Comment

  1. מתכון זה נראה מעולה! הוא פשוט מאוד ואתם יכולים להכין את הרוטב באופן מהיר ופשוט, בעזרת רק מספר חומרים פשוטים. מומלץ בחום!

כתיבת תגובה

בדקו גם
Close
Back to top button