מתכון לצ'יפס תוצרת בית ב-5 שלבים
האם תרצה צ'יפס תוצרת בית עם זה? בתור ילד הייתה לי אובססיה קלה לצ'יפס, למעשה, אני עדיין עושה זאת. המלוח מעט פריך מבחוץ, מושלם מבפנים מעט תפוח אדמה טבול בקטשופ הוא הצד המושלם לכל המבורגר או כריך.
צ'יפס תוצרת בית יכול להיות קצת מסובך להשיג את הטעם המושלם של איכות המסעדה, אבל עם מדריך מתכונים שלב אחר שלב זה, תכין צ'יפס ביתי מדהים תוך זמן קצר.
כמה זיתים מותר לאכול ביום
שלב 1: אספו את החומרים והכלים
כדי להכין את הצ'יפס הביתי הזה אתה צריך כמה מרכיבים וכלים. תצטרך את הדברים הבאים:
- תפוחי אדמה (אני משתמש ברוסטים, הם עובדים ממש טוב)
- שמן (אני אוהב להשתמש בשמן בוטנים, אבל כל שמן נקודת עשן גבוהה אמור לעבוד, גם שומן חזיר עובד נהדר)
- מלח
- מים קרים – המים הקרים יעזרו להסיר את העמילן מתפוחי האדמה.
כלים
- סכין
- טיגון עמוק או סיר עמוק
- מדחום לממתקים
- קְעָרָה
- מגבות נייר
שלב 2: איך להכין צ'יפס תוצרת בית
שוטפים את תפוחי האדמה ממש טוב. אחרי שהם נשטפים אתה יכול לקלף אותם אם אתה רוצה. אני לא מקלפת את שלי. זו רק העדפה אישית. אני אוהב את המראה הביתי הכפרי שהקליפות מעניקות להם.
שלב 3: חותכים את תפוחי האדמה לצורת צ'יפס תוצרת בית
עכשיו הגיע הזמן לחתוך את תפוחי האדמה לצורת הטיגון הקלאסית. יש לי חותכן לטיגון שימושי שאני מאוד אוהב. זה חוסך הרבה זמן, אבל אתה בהחלט יכול פשוט להשתמש בסכין.
שלב 4: משרים את תפוחי האדמה
לאחר מכן מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה גדולה עם מים קרים ממש. הקפידו להוסיף גם כמה כפיות של מלח שולחן.
למה אנחנו עושים את זה? תהליך זה עוזר להסיר את העמילן מאותם תפוחי אדמה, וכתוצאה מכך טיגון הרבה יותר טעים. וזה עוזר למנוע מהצ'יפס להיות שחום מדי.
הסוכר בעמילן נוטה להשחים/להישרף בקלות בשמן חם. משרים אותם כ-20 דקות.
שלב 5: מחממים את השמן
בזמן שתפוחי האדמה משרים מתחילים את השמן. עבור קבוצות גדולות של צ'יפס תוצרת בית, אני בדרך כלל משתמש בטיגון עמוק , שאני מאוד אוהב, אבל מדחום לסיר וממתקים יעבדו מצוין.
מחממים את השמן עבור "הטיגון הראשון" ל-320 מעלות F. (160 C) תסיים לטגן את תפוחי האדמה פעמיים.
שלב 6: מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה
לאחר מכן, מסננים את המים מתפוחי האדמה ומניחים אותם על נייר סופג. השתמש במגבת נייר נוספת כדי לייבש את תפוחי האדמה. אנחנו רוצים שהם יבשים למדי כי מים ושמן חם לא משחקים יפה ביחד.
שלב 7: תחילה מטגנים (אש נמוכה) ואז מקפיאים אותם
כעת הנח אצווה קטנה של תפוחי אדמה לתוך הטיגון העמוק או הסיר וטגן אותם על אש נמוכה יותר בסביבות 320 מעלות F (160 C) במשך 4 עד 6 דקות עד שהם בצבע בלונדיני.
ככל הנראה תצטרכו להמתין מספר דקות לאחר כמה מנות ולתת לשמן לחזור לטמפרטורה.
לאחר שסיימו מניחים אותם על מגבת נייר לייבוש, ואז מניחים בשקיות מקפיא או טאפרוור, כדי להקפיא אותם.
אם אין לך זמן להקפיא אותם, תוכל לעבור לשלב הבא. אני אוהב להקפיא את שלי כדי שאוכל להכין המון מראש, ואז להקפיא את אלה שאני לא הולך לאכול כדי לטגן מאוחר יותר.
שלב 8: מטגנים בטמפ' גבוהה לסיום הצ'יפס תוצרת בית
כעת, לאחר שהקפאנו את הצ'יפס שלנו, בואו נגביר את החום שלנו ל-400 עד 425 מעלות F. (205 C עד 218 C). או אם הטיגון העמוק שלך לא עולה כל כך גבוה, הנח אותו על ההגדרה הגבוהה ביותר שלו.
ואז מגיע הטיגון "השני" שלנו או הטיגון "חום גבוה". קחו צרור צ'יפס והניחו אותם בשמן החם, הפעם נטגן אותם רק כדקה בערך עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה.
הוציאו אותם והניחו אותם על מגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן ולהמליח את הצ'יפס! תהנה!
***הערה לגבי "שיטת שני הטיגונים" זו לא שיטה חדשה, וגם לא שיטה שלי, היא קיימת כבר עידנים. הטיגון הראשון יבשל אותם כמעט לחלוטין מבלי להשחים אותם יתר על המידה, הטיגון השני יבשל אותם לאורך כל הדרך ויפרך אותם.
בית תוכנה
האם ניתן לעשות שימוש חוזר בשמן לצ'יפס עתידי?
כן! ניתן להשתמש בשמן שוב ושוב מספר פעמים. אבל אל תשתמש בו למשהו כמו עוף, רק תפוחי אדמה, צ'יפס וצ'יפס. אחסן את השמן לאחר שהוא מתקרר, בחזרה במיכל שלו הוא נכנס. מניחים אותו במזווה חשוך, אבל לא במקרר.
ציוד
-
סכין
-
טיגון עמוק או סיר עמוק
-
מדחום
-
קערה
-
מגבות נייר
רכיבים
- 4 תפוחי אדמה אני משתמש ברוסטים, הם עובדים ממש טוב
- שמן אני אוהב להשתמש בשמן בוטנים, אבל כל שמן נקודת עשן גבוהה אמור לעבוד, גם שומן חזיר עובד נהדר
- מלח לפי הטעם
- מים קרים מסוננים אם אפשר
הוראות
-
שוטפים ואז מקלפים (לא חובה) את תפוחי האדמה.
-
חותכים את תפוחי האדמה בעזרת חותכן או סכין כדי לקבל את צורת הטיגון הקלאסית.
-
משרים את תפוחי האדמה בקערה גדולה של מים קרים עם כמה כפיות. מלח למשך 20 עד 30 דקות. המים המלוחים האלה יוציאו את העמילן מתפוחי האדמה.
-
בזמן שתפוחי האדמה נספגים מחממים את השמן ל-320 F (160 C). השתמש במדחום לממתקים אם אתה משתמש בסיר או פשוט השתמש בהגדרה של הטיגון העמוק שלך.
-
מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על נייר סופג. חשוב לייבש אותם ככל האפשר. המים יגיבו בצורה די אלימה עם השמן.
-
מניחים את הצ'יפס במנות קטנות בשמן ומבשלים 4 עד 6 דקות עד שהם מקבלים צבע בלונדיני קל. לאחר מכן מניחים בצד עד שהשאר יסתיימו או מניחים בשקית או טאפרוור להקפאה מאוחר יותר לאחר שהם מתקררים.
-
לאחר מכן אנו מחממים את השמן ל-400 עד 425 F (205 עד 218 C.) אם הטיגון העמוק שלך לא עולה כל כך גבוה, פשוט הגדר אותו להגדרה הגבוהה ביותר שלו. זה יהיה הטיגון השני. שוב מבשלים את תפוחי האדמה שזה עתה טיגנו, אלא שהפעם מבשלים אותם רק דקה אחת בערך. ה"טיגון הראשון" שבישל אותם לאורך כל ה"טיגון השני" הזה יפריך אותם. מניחים על צלחת עם נייר סופג. אז תהנה!