מתכון לעוגת תפוחים
מתכון לעוגת תפוחים – לפעמים אין זמן… אורחים מגיעים, קיבלתם התראה טלפונית קצרה, השקעתם שעות בהכנת ארוחה ונגמר הכוח, קבלו עוגת תפוחים קלה מהירה וטעימה.
יש כאלה שפשוט לא אוהבים מתכונים מורכבים, יש לי קרובת משפחה שעוברת על מתכונים ומחליטה להכין לפי המילה הראשונה במתכון, אם רשום 'הקציפו' אז היא עוברת למתכון הבא, אם רשום 'ערבבו' אז היא נשארת.
עוגת תפוחים עסיסית בשבע דקות
זהו מתכון של 'ערבבו'. אחד הבודדים שיש לי בגרסת 'ערבבו', הכל בקערה אחת, אין צורך במיקסר ותוך שבע דקות על השעון הכנת העוגה נגמרת (לא כולל זמן שטיפת כלים אחרי..).
העוגה יוצאת ממש טובה, נימוחה ועסיסית, היא גם פרווה כך שמתאימה לשומרי כשרות בארוחה בשרית.
כשמבקשים שנכין בקייטרינג קינוחי פרווה אני לא מאמינה בשימוש בתחליפים ולא במוצרי "כאילו", אני מאמינה בשימוש בעוגות שהולכות טוב על בסיס שמן ללא אילוצים, זו אחת מהן.
העוגה על בסיס שמן ולכן פרווה, מהווה פתרון טוב לשומרי כשרות ועדיין טעימה מאוד, נסו והיווכחו!
העוגה והמתכון נוסו מאות פעמים, אנו משתמשים במתכון באירועי הקייטרינג כחלק מעוגות ועוגיות ליד פינת הקפה.
אולי יעניין אותך גם:
- אוכל לאירועים קטנים
- חברות הפקת כנסים
עוגת תפוחים – החומרים
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוסות שמן
1.5 כוסות קמח
1 כפית א. אפייה
4 תפוחים ירוקים
חצי כפית קינמון
חצי לימון
2 תבניות אינגליש (גודל 25 ) /10-12 תבניות מאפינס
עוגת תפוחים – אופן ההכנה
- חממו תנור ל 160 מעלות.
- שמנו את התבניות (בתרסיס שמן אם יש).
- קלפו את התפוחים, הוציאו את הליבה, חיתכו לריבועים, והשאירו בתוך קערה עם מים וחצי לימון סחוט.
- שברו ביצים שלמות לקערה טרפו קלות. הוסיפו סוכר והקציפו (מטרפה ידנית רגילה מספיקה אין צורך במיקסר).
- הוסיפו שמן וערבבו.
- הוסיפו קמח, אבקת אפייה וקינמון.
- סננו את התפוחים מהמים והוסיפו לבלילה.
- אופים כ- 40 דקות בתבניות אינגליש, או 22 דקות בתבניות מאפינס.
- הכניסו קיסם – כשיוצא לח עם פירורים עליו, זה הזמן להוציא מהתנור.
טעים המון! מתכון זה מרגיש פשוט וקל להכין, והתוצאה מדהימה.