מתכון לעוגת גלידת תותים – זמן הכנה:15 דקות
מתכון לעוגת גלידת תותים – עוגת הגלידה של עוגת תותים זו טעימה בדיוק כמו גרסה הניתנת לפרוסות של בר הגלידה הקלאסי של Good Humor . אתה תאהב את החתיכות הטעימות של קראמבל תותים קראנץ' מלמעלה.
טעם תות נוסף מוחדר לכל חתיכה על ידי שימוש בתותים מיובשים בשתי דרכים שונות. ראשית, מקפלים את התותים המיובשים בהקפאה לתוך שכבת גלידת התותים של העוגה. הם גם נמעכים יחד עם עוגיות חמאה ליצירת קראמבל קראנץ' תותים שמפזרים מעל.
עוגת גלידת עוגת תותים מושלמת לאירוח בחודשי הקיץ החמים מכיוון שניתן להכין את הקינוח כולו מראש ולשמור במקפיא עד להכנה לפרוסות ולהגשה. זה השילוב המושלם של קריר, עשיר, קרמי ופריך.
"עוגת גלידת התותים הייתה מצוינת. שכבת הגלידה הייתה כמעט ללא מאמץ, והתותים והפירורים המיובשים בהקפאה היו תוספת יפה. זמן ההקפאה של העוגה שלי הסתכם בכ-6 שעות. עוגת הגלידה היא הקינוח המושלם עבור אורחי קיץ או מסיבה." – דיאנה ראטריי
רכיבים לעוגת גלידת תותים
לקרום ולמילוי:
- 30 עוגיות חמאה פריכות
- 2 אונקיות ( 4 כפות ) חמאה מומסת ללא מלח
- 3 כוסות גלידת וניל מרוככת
- 5 כוסות גלידת תותים מרוככת
- 1 כוס תותים מיובשים בהקפאה
- 1 (8 אונקיות) קרטון תוספת קצפת קפואה, מופשרת
לקראמבל תות קראנץ:
- 15 עוגיות חמאה פריכות
- 3/4 כוס תותים מיובשים בהקפאה
שלבים לעשות עוגת גלידת תותים
-
אוספים את המרכיבים.
-
מרפדים תבנית אפייה בגודל 9×9 אינץ' בנייר כסף מונע הידבקות, נותנים לכ-3 אינצ'ים להתגנב על הצדדים המנוגדים של התבנית. לְהַפְרִישׁ.
-
במעבד מזון מעבדים 30 מעוגיות החמאה עד לטחון דק.
-
בקערה בינונית מערבבים את פירורי העוגיות והחמאה המומסת.
-
מהדקים לתחתית התבנית המוכנה. מכניסים למקפיא להתייצבות, כ-15 דקות.
-
מורחים את גלידת הווניל המרוככת על הקרום. מקפיאים, מכוסה, עד להתייצבות. זה ייקח בערך שעה.
-
בקערה גדולה משלבים את גלידת התותים המרוככת עם התותים המיובשים בהקפאה.
-
מורחים את שכבת התות על שכבת הווניל הקפואה. מקפיאים, מכוסה, עד להתייצבות. זה ייקח בערך שעה
-
מכסים את החלק העליון בציפוי הקצף המופשר.
-
כדי להכין את קראמבל התותים, מניחים את 15 עוגיות החמאה הנותרות ו-3/4 כוס תותים מיובשים בהקפאה בשקית גדולה עם רוכסן. מרסקים גס בעזרת מערוך
-
מפזרים את קראמבל התותים על הציפוי המוקצף. מכסים ומקפיאים עד שכל העוגה יציבה, 4 עד 6 שעות או עד לילה.
-
מוציאים את העוגה מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה. הרם מהמחבת באמצעות ידיות נייר הנון-סטיק. מחליקים את נייר הכסף וחותכים לריבועים להגשה. לחיתוך קל, הפעילו סכין חדה מתחת למים חמימים לפני כל חיתוך.
טיפים
- אם הגלידה שלך רכה מאוד, זמן ההקפאה עשוי להיות ארוך יותר.
- תצטרך בערך 1 אונקיה של תותים מיובשים בהקפאה עבור המתכון הזה.
- הדרך הטובה ביותר לרכך גלידה היא במקרר. הוציאו קרטון גלידה למקרר כ-30 עד 40 דקות לפני שאתם מתכננים להשתמש בו במתכון. לחילופין, לרכך את הגלידה בטמפרטורת החדר למשך כ-10 עד 12 דקות.
וריאציות של מתכונים
- מכינים את עוגת הגלידה עם גלידת תות ביתית וגלידת וניל .
- מכינים את הקרום עם 2 1/4 עד 2 1/2 כוסות פירורי קרקר גרהם ומפוררים גס כ-7 עד 8 ריבועי קרקר גרהם (או 3 1/2 עד 4 מלבנים) לציפוי.
- אם אינכם מוצאים עוגיות חמאה רגילות, השתמשו בכ-18 עד 24 עוגיות סנדוויץ' מוזהבות לקרום וכ-10 עד 12 עבור הציפוי.
איך לאחסן
שאריות עוגת גלידת תותים אפשר לחתוך למנות אישיות, לעטוף בניילון ולהניח בשקיות מקפיא הניתנות לסגירה חוזרת או בכלי אטום. סמן את המיכל עם השם והתאריך. לאיכות הטובה ביותר לאכול תוך חודש עד חודשיים.
מהם תותים מיובשים בהקפאה?
ייבוש בהקפאה כולל תחילה הקפאת התותים ולאחר מכן הנחתם בוואקום בלחץ נמוך מאוד. תכולת המים של התותים מצטמצמת אך מבנה הפרי נשמר. תותים מיובשים בהקפאה עשירים בויטמין C ובסיבים תזונתיים. תהליך הייבוש הזה גם מרכז את הסוכר של הפרי בצורה דרמטית, וכתוצאה מכך מתענוג תות מתוק ועמוס בטעם פירות יער טעים.