מתכון למשקה שוקולטה

מתכון למשקה שוקולטה – המתכון הזה הנו חלק מסדנאות השוקולד שלנו, ממש לפני שמתחילים להכין פרלינים של שוקולד בלגי מסוגים שונים.

באירועי חורף הוא מוגש לפעמים כתוספת לקינוחים, חם מתוק שוקולדי, מומלץ בחום!

שוקולטה  – חומרים

300 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו ומעלה)

750 מ"ל (3 כוסות) חלב

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

מקל וניל / 3 כפיות תמצית וניל איכותית

1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף לפי הטעם)

מקל קינמון

להכנת משקה אלכוהולי ניתן להוסיף 1/3 כוס ליקר שוקולד או פרנגליקו

הכמות מתאימה ל 5 כוסות גדולות או ל- 10 כוסיות קטנות.

שוקולטה  – אופן ההכנה

  1. להרתיח יחד חלב ושמנת.
  2. לפתוח מקל וניל לגרד את תכולת הווניל ולשים הכל כולל המקל בתערובת השמנת, להוסיף גם מקל קינמון .
  3. להוריד מהאש, להוסיף שוקולד ולבחוש עד שיימס ללא גושים.
  4. להרתיח שוב על אש קטנה
  5. למזוג לכוסות
  6. אפשר להוסיף קצפת, מרשמלו, דובדבנים, ברס או קישוטי שוקולד מלמעלה.

בהצלחה,

מאמרים קשורים

One Comment

כתיבת תגובה

Back to top button