מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינה
מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות עיזים ועירית
חומרים
- 5 חצילים גדולים וקלים (בחצילים קלים יש בד"כ פחות גרעינים)
- גבינת עיזים / גבינה בולגרית 5%/16% שומן, לשיקולכם
- שמן לטיגון החצילים /שמן זית למריחה לפני קלייה בתנור
- מעט עירית קצוצה
- רוטב פסטו/טפנד זיתים
גלילות חצילים – אופן ההכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות ארוכות ודקות ומתבלים בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כ 15 דקות עד התרככות ומעט חריכה. לחלופין ניתן לטגן את החצילים.
- חותכים גבינות קשות למלבנים (רוחב מעט פחות מרוחב פרוסת החציל)
- בבסיס כל חציל שמים רוטב פסטו או טפנד (ממרח) זיתים ע"פ טעמכם, מוסיפים אצבע גבינה ומעט עירית ומגלגלים עד סגירה.
- מסדרים בתבנית את החצילים צמודים רצוי לנעוץ קיסם בכל חציל כך שיישארו סגורים, מקשטים בעירית קצוצה ומקררים עד להגשה.
תהנו ובתאבון,
תהנו! זה מתכון פשוט אבל הטעמים יפים.