מתכון גוואקמולי מהיר – מטבל אבוקדו קל
אני פשוט אוהב את מתכון הגוואקמולי הביתי הזה , זה מטבל הצ'יפס הרצוי שלי, וכל מי שטועם אותו פשוט אוהב אותו. זה מאוד פשוט להכנה באמצעות מרכיבים טריים.
כשגדלתי לא הייתי מעריץ של אבוקדו או מטבל גוואקמולי, אבל עכשיו הם אחד מהדברים האהובים עלי לאכול! מטבל האבוקדו הקרמי בשילוב צ'יפס טורטיה מלוח הוא מסיבה בפה בכל ביס.
בכל פעם שאני מביא את זה למסיבות או מגיש את זה בבית שלי זה נעלם תוך 10 דקות. ואני אוהב כמה שזה סופר קל להכנה. אם אני יכול לעשות את זה, אתה יכול לעשות את זה. בואו נתחיל!
שלב 1: אוספים את החומרים
על מנת להכין את מטבל האבוקדו הביתי המדהים הזה תזדקק לקומץ של מרכיבים יומיומיים בסיסיים:
- אבוקדו – אי אפשר לקבל גוואקמולי טעים בלי אבוקדו! כשקונים אותם בחנות אם תרצו להכין את המטבל באותו יום בחרו אבוקדו רך יותר בשל. אחרת קנו את המוצקים ותנו להם להבשיל על השיש או בשקית נייר.
- בצל – אני בדרך כלל משתמש בבצל לבן מתוק עבור הגוואקמולי שלי, אבל באמת כל בצל יתאים. אם רוצים קצת צבע וקצת ביס, השתמשו בבצל אדום.
- כוסברה – תאהבו או תשנאו את זה, בגואק טוב יש כוסברה. אבל אני לא אספר לאף אחד אם אתה רוצה להשאיר את זה בחוץ.
- מלח – מלח לפי הטעם.
- פלפל – פלפל לפי הטעם.
- שום – אני אוהב שום טחון טרי ואבקת שום, אני משתמש בקביעות בשניהם או באחד מהם במטבל האבוקדו הביתי הזה. לרעננות מלאה השתמשו בשום טרי טחון. רק לוודא שהוא טחון דק.
- ליים – מרכיב מרכזי נוסף הוא הליים. הליים מוסיפים טעם וגם משמרים את האבוקדו כדי שלא ישחים כל כך בקלות.
שלב 2: איך מכינים גוואקמולי
תחילה שוטפים את האבוקדו. לאחר מכן קח סכין וחתך מסביב לאבוקדו וסובב אותו כך שיהיו לך שני חצאים. לאחד יש יהיה הבור. אל תזרקו את הבורות.
קח את הסכין וחתך לתוך הבור זה עוזר להוציא את הבור. אתה יכול גם פשוט לגרוף את הבור עם כפית.
לאחר הוצאת הגלעין יוצרים תבנית דמקה של חריצים בחצאי האבוקדו. היזהר ואל תחתוך את כל הדרך דרך העור. מקפיד להשתמש באבוקדו רך ובשל.
תפריטים לקייטרינג
שלב 3: מערבבים ומערבבים את מטבל הגוואקמולי
לאחר שחתכו את נתחי האבוקדו ושמים אותם בקערה בינונית, מוסיפים את המלח, הפלפל, השום והכוסברה. האם אתה אוהב עגבניות בגוואקמולי שלך? אם כן, הוסיפו בשלב זה גם כמה עגבניות חתוכות לקוביות.
תנו להכל ערבוב טוב. לאחר מכן מוסיפים פנימה את המיץ מחצי ליים או קצת יותר אם רוצים. אני אוהב להשתמש במכבש ההדרים שלי אבל אתה יכול פשוט לסחוט את הליים גם עם היד. רק תיזהר מהזרעים!
שוב, מיץ הליים יוסיף טעם וגם יעזור למנוע מהגואקמולי להשחים.
מערבבים את מיץ הליים כדי לוודא שהוא נטמע היטב. הנה טיפ מדהים שיעזור למנוע שמטבל האבוקדו ישחם. מניחים את הבורות ישר לתוך המטבל. זה אולי נשמע מוזר, אבל הם באמת עוזרים לשמור על מראה יפה וירוק.
האם אפשר להכין גוואקמולי מבעוד מועד?
למרות שזה בהחלט הכי טוב טרי, אתה בהחלט יכול להכין אותו מבעוד מועד. הקפידו לשמור את הבורות בפנים ולכסות אותם בניילון נצמד. אפשרו לניילון הניילון להניח ממש על גבי המטבל. זה יעזור לשמור על אוויר בחוץ.
האם אפשר להחליף את הליים במטבל האבוקדו?
כן! אם לא רוצים להשתמש בליים אפשר להשתמש בחומץ. זה יקבל את אותו אפקט ויעזור למנוע ממנו להפוך לחום. למרות שהוא חזק יותר אז השתמש קצת פחות.
ציוד
-
קערה
-
כף
-
מזלג
-
סַכִּין
רכיבים
- 4 עד 5 אבוקדו בינוני בשל
- 1/2 בצל לבן בינוני
- 3 עד 4 כפות כוסברה טרייה טחונה
- 1 כפית. של מלח 5 גרם
- 1/8 כפית. של קורט פלפל
- 1/2 כפית. אבקת שום או 2 עד 3 שיני שום טחונות 2 גרם
- 1 עד 2 ליים מתחילים עם חצי ליים, תמיד אפשר להוסיף יותר מאוחר יותר
אופטימיזציה לאתר
הוראות
-
חותכים וטוחנים את הבצל והשום הטרי והכוסברה.
-
שוטפים את האבוקדו. חותכים אותם לשניים ואז מוציאים את הבור. הצילו את הבורות! אתה יכול גם לשים את הסכין שלך בבור ולסובב אותה החוצה.
-
חותכים חריצים בחצאי האבוקדו לאורכם ולאחר מכן לרוחב. מוציאים את נתחי האבוקדו בעזרת כף ומניחים אותם בקערה בינונית.
-
מוסיפים את הבצל, השום והכוסברה יחד עם האבוקדו. מוסיפים את המלח והפלפל ואבקת השום (לתוספת טעם שום, אם רוצים), ומאחדים הכל בעזרת מזלג. אם אתם אוהבים עגבניות בגואק שלכם, פורסים עגבנייה לקוביות/חתיכות והוסיפו אותה פנימה.
-
חותכים את הליים לשניים וסוחטים את המיץ לתוך הגוואקמולי. ודא שהזרעים לא נכנסים לשם. אולי כדאי לסחוט אותו מעל קערה תחילה. מיץ הליים מוסיף טעם יחד עם עוזר למנוע ממנו להזהיב. מערבבים עם מזלג.
-
טיפ: מוסיפים את החרצנים לתוך המטבל. הבורות גם יעזרו למנוע ממנו להזהיב.
-
מכסים בניילון כך שהעיטוף נוגע בחלק העליון של המטבל. מניחים במקרר עד להגשה. למרות שעדיף להגיש אותו מיד. תהנה!
זה מתכון פשוט וטעים שבוצע בקלות ובמהירות. הוא מספק את הניחוח הטעים של גוואקמולי, בזמן שרכשת הכוח של המתכון הפשוט.