מתכון עבור צ'יפס בטטה מתוקה
כשגדלתי לא ממש הייתי מעריץ של בטטה. אבל עכשיו אני אוהב אותם! בהיותי מכורה לצ'יפס, חשבתי שזה מתאים שאראה לך איך מכינים צ'יפס בטטה!
צ'יפס הבטטה האלה הם פריכים דקיקים ואוו כל כך טעימים! וגם הם קלים להפליא להכנה. אם אתה חובב בטטה וצ'יפס או פריכיות כפי שהם ידועים במקומות אחרים בעולם, נסה את אלה! בואו נתחיל!
רעיונות לעסקים
שלב 1: אוספים את החומרים
כדי להכין צ'יפס בטטה אתה צריך רק חופן של מרכיבים שקל למצוא:
- בטטות
- מים – אני בדרך כלל משתמש במים מסוננים, כי מי הברז שלי גס.
- שמן – שמן קנולה, שמן צמחי, שמן קוקוס, שמן בוטנים וכו'.
כלים
- קוֹלְפָּן
- כַּדוֹרֶת
- סַכִּין
- פורס
- מגבת נייר
- מסננת עכביש או כף מחוררת
שלב 2: איך להכין צ'יפס בטטה פריך דק
מתחילים בשטיפה וייבוש של הבטטה. ואז לקלף אותו. אתה יכול להשאיר את העור על אם אתה רוצה. או שאתה יכול לקלף אותו ולקומפוסט את הקליפות, או אפילו לטגן את הקליפות בנפרד. העור בהחלט אכיל.
לאחר מכן, חותכים את הקצוות, אפשר לשמור את הקצוות האלה ולטגן גם אותם. זה רק מקל על הפרוסות, והקצוות האלה היו יוצרים צ'יפס ממש קטן בכל מקרה.
קחו קערה בינונית ומלאו אותה במים קרים יחד עם כפית או שתיים של מלח. לאחר מכן פורסים את הבטטה דק מאוד. מנדולינה עושה את זה סופר קל. או שאתה בהחלט יכול להשתמש בסכין.
מניחים את פרוסות הבטטה הדקות בקערת המים הקרים יחד עם כפית או שתיים של מלח.
הניחו להם להשרות במשך 20 עד 30 דקות. השריית צ'יפס הבטטה מוציאה חלק מהעמילן. אם אתה לא עושה את זה, הם נשרפים בקלות רבה מדי לפני שמסיימים.
שלב 3: מסננים, מרתיחים ומייבשים את פרוסות הבטטה
קח סיר עמוק גדול והוסף לו בערך 1 סנטימטר של שמן בישול. הגדר את האש לבינונית ואפשר לטמפ' להגיע ל-325F/162C.
בסיר נפרד מוסיפים כסנטימטר או שניים של מים. כוונו את המבער לרמה גבוהה והביאו את המים לרתיחה. ברגע שמתחיל לרתוח מוסיפים את פרוסות הבטטה למים הרותחים. מוסיפים רק כשליש או חצי מהפרוסות. תלוי בגודל סיר המים שלך.
טיפ : אתה יכול להתחיל את המים כ-5 דקות לפני שהצ'יפס בטטה מסיים את השרייה.
מניחים למים לחזור לרתיחה ומרתיחים את פרוסות הבטטה במשך 3 עד 4 דקות. לאחר מכן מסירים אותם בעזרת כף מחוררת או מסננת עכביש ומניחים אותם על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
כמה זיתים מומלץ לאכול ביום
שלב 4: מטגנים את צ'יפס הבטטה
עכשיו אתה יכול לטבול את פרוסות הבטטה המבושלות בשמן החם. הפיל אותם בעדינות בשמן החם. ותיזהר!! השמן הזה סופר חם. אם אתה אדם צעיר, הקפד על השגחת מבוגר.
אל תעמיס אותם. עבור בטטה אחת בגודל רגיל, אני בדרך כלל עושה אותן שליש בכל פעם בתנור ההולנדי שלי.
מטגנים אותם ב-325F/162C במשך 4 עד 6 דקות, אולי יותר, אולי קצת פחות, ומערבבים אותם מדי פעם כדי שיתטגנו באופן שווה. הם מוכנים כאשר רוב הבועות שוככות, והן מרגישות פריכות/פריכות כששולפים אותן.
מניחים אותם על צלחת נפרדת עם נייר סופג לייבוש, והכו אותם עם מעט מלח או תבלינים אחרים אם תרצו. תהנה!
הנה, עכשיו אתה יודע איך להכין צ'יפס בטטה דק דק ופריך.
כמה זמן מחזיק צ'יפס בטטה?
הם יחזיקו כשבוע בכלי אטום. עם זאת, הם לא שומרים על הפריכות שלהם. הם טעימים הכי טוב מיד לאחר הכנתם.
האם עלי להרתיח קודם את פרוסות הבטטה?
לא, אתה לא צריך להרתיח אותם. בתמונה הזו משמאל אני מראה את צ'יפס הבטטה שלא בושלו לפני הטיגון. מטגנים אותם באותה טמפ' ובאותה פרק זמן עד שהם פריכים הם הופכים הרבה יותר כהים. הם עדיין טובים אבל לא נראים נחמדים כמו אלה בצד ימין שהיו גם מבושלים.
ציוד
-
קוֹלְפָּן
-
כַּדוֹרֶת
-
סַכִּין
-
מנתח מנדולינה
-
מגבת נייר
-
מסננת עכביש או כף מחוררת
רכיבים
- בטטה
- 2 כפיות מלח
- מים – מספיק כדי למלא את תחתית הסיר לפחות 1 אינץ' או משהו כזה
- שמן – ירקות קנולה , קוקוס, בוטנים וכו'.
הוראות
-
שוטפים ומייבשים את הבטטה. ואז לקלף אותו. אתה יכול להשאיר את העור על אם אתה רוצה. לאחר מכן, חותכים את הקצוות, אפשר לשמור את הקצוות האלה ולטגן גם אותם.
-
ממלאים קערה במים קרים יחד עם כפית או שתיים של מלח. לאחר מכן פורסים את הבטטה דק מאוד. מניחים את פרוסות הבטטה הדקות בקערת מי מלח קרים. הניחו להם להשרות במשך 20 עד 30 דקות.
-
קח סיר עמוק גדול והוסף לו בערך 1 סנטימטר של שמן בישול. הגדר את האש לבינונית ואפשר לטמפ' להגיע ל-325F/162C.
-
בסיר נפרד מוסיפים כסנטימטר או שניים של מים. כוונו את המבער לרמה גבוהה והביאו את המים לרתיחה.
-
ברגע שמתחיל לרתוח מוסיפים לסיר את פרוסות הבטטה. מוסיפים רק כשליש או חצי מהפרוסות. תלוי בגודל סיר המים שלך. מרתיחים במשך 3 עד 4 דקות. לאחר מכן מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
-
הפיל בעדינות את פרוסות הבטטה בשמן החם. אל תעמיסו אותם, כנראה תצטרכו לטגן אותם בשלבים. מטגנים אותם במשך 4 עד 6 דקות תוך ערבוב מדי פעם. הם מוכנים כאשר רוב הבועות שוככות, והן מרגישות פריכות/פריכות כששולפים אותן.
-
לאחר הטיגון, הסר אותם והניח אותם על צלחת נפרדת עם נייר סופג לייבוש, והכה אותם עם מעט מלח או תבלינים אחרים אם תרצה. תהנה!
לחת
זה נראה מצויין! התבוננת בפרטים ומשתמשת בחומרים טריים כדי להפוך את הצלחת למתקפלת וטעימה.