מתכון לקיש סלמון מעושן
מתכון לקיש סלמון מעושן – קישים ופשטידות מהווים חלק חשוב באירוע קייטרינג חלבי ובאירוח חלבי, לצד סלטים טריים ופלטת גבינות קשות, עם או בלי פסטות, לפני שמגיעים לקינוחים – אף אחד לא מוותר עליהם.
בתוך הקישים יש כמה כאלה מוצלחים במיוחד שתמיד כדאי להכין, המתכון לקיש סלמון שלפניכם הוא אחד מהם.
חומרים לקלתית הבצק
- 1.5 כוסות קמח רגיל
- 100 גר חמאה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
- 1 ביצה
אולי יעניין אותך גם:
- קייטרינג בשרי לאירועים
- הפקות אירועים במרכז
חומרים למלית
- 150 גר סלמון מעושן חתוך לרצועות דקות
- 1 גביע גבינה 9%
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 ביצים טרופות
- חצי כוס קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- תבנית פאי בגודל 26 משומנת.
קיש סלמון מעושן – אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד, מקררים חצי שעה.
- אופים את הקלתית – מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים את התבנית בבצק כך שיכסה את הדפנות והתחתית, אופים כ 15 דקות רצוי עם משקולת מעל (שימו נייר אפייה על הקלתית ומעלייה שעועית יבשה או גרגירי חומוס אשר יהוו משקולת).
- מכינים את המלית – מוסיפים גבינה, שמנת, מלח ופלפל ובוחשים. מוסיפים את הביצים ובוחשים שוב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הסלמון.
- יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.
תיהנו ובתאבון,
תגובה קצרה: טעים מאוד! המתכון נראה פשוט ומהנה. מעניין לראות איך הכל יתכסה ביחד.