מתכון למשקה שוקולטה
מתכון למשקה שוקולטה – המתכון הזה הנו חלק מסדנאות השוקולד שלנו, ממש לפני שמתחילים להכין פרלינים של שוקולד בלגי מסוגים שונים.
באירועי חורף הוא מוגש לפעמים כתוספת לקינוחים, חם מתוק שוקולדי, מומלץ בחום!
שוקולטה – חומרים
300 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו ומעלה)
750 מ"ל (3 כוסות) חלב
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
מקל וניל / 3 כפיות תמצית וניל איכותית
1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף לפי הטעם)
מקל קינמון
להכנת משקה אלכוהולי ניתן להוסיף 1/3 כוס ליקר שוקולד או פרנגליקו
הכמות מתאימה ל 5 כוסות גדולות או ל- 10 כוסיות קטנות.
שוקולטה – אופן ההכנה
- להרתיח יחד חלב ושמנת.
- לפתוח מקל וניל לגרד את תכולת הווניל ולשים הכל כולל המקל בתערובת השמנת, להוסיף גם מקל קינמון .
- להוריד מהאש, להוסיף שוקולד ולבחוש עד שיימס ללא גושים.
- להרתיח שוב על אש קטנה
- למזוג לכוסות
- אפשר להוסיף קצפת, מרשמלו, דובדבנים, ברס או קישוטי שוקולד מלמעלה.
בהצלחה,
מתכון מעולה! השתמשתי בו פעם אחת והמשקה היה נפלא.