מתכון למשקה שוקולטה

מתכון למשקה שוקולטה – המתכון הזה הנו חלק מסדנאות השוקולד שלנו, ממש לפני שמתחילים להכין פרלינים של שוקולד בלגי מסוגים שונים.

באירועי חורף הוא מוגש לפעמים כתוספת לקינוחים, חם מתוק שוקולדי, מומלץ בחום!

שוקולטה  – חומרים

300 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו ומעלה)

750 מ"ל (3 כוסות) חלב

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

מקל וניל / 3 כפיות תמצית וניל איכותית

1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף לפי הטעם)

מקל קינמון

להכנת משקה אלכוהולי ניתן להוסיף 1/3 כוס ליקר שוקולד או פרנגליקו

הכמות מתאימה ל 5 כוסות גדולות או ל- 10 כוסיות קטנות.

שוקולטה  – אופן ההכנה

  1. להרתיח יחד חלב ושמנת.
  2. לפתוח מקל וניל לגרד את תכולת הווניל ולשים הכל כולל המקל בתערובת השמנת, להוסיף גם מקל קינמון .
  3. להוריד מהאש, להוסיף שוקולד ולבחוש עד שיימס ללא גושים.
  4. להרתיח שוב על אש קטנה
  5. למזוג לכוסות
  6. אפשר להוסיף קצפת, מרשמלו, דובדבנים, ברס או קישוטי שוקולד מלמעלה.

בהצלחה,

1 תגובות על “מתכון למשקה שוקולטה”

  1. סול

    מתכון מעולה! השתמשתי בו פעם אחת והמשקה היה נפלא.

כתיבת תגובה

Scroll to Top