מתכון לחומוס ביתי פשוט ומהיר ב5 שלבים

אני אוהב חומוס. זה קל להפליא להכנה והוא תמיד להיט במסיבות. אל תבינו אותי לא נכון, אני אוהב להתלבש ראנץ' עם הירקות הגולמיים שלי, אבל זה תמיד נחמד שיש גם חומוס תוצרת בית על השולחן.

החומוס מקורו במזרח התיכון והוא פופולרי מאוד במטבח המזרח תיכוני והים תיכוני. אני נהנה לאכול אותו עם גזר נא, סלרי, ברוקולי, פלפלים, פיתות ושבבי פיתה. תתפלאו גם כמה קל להכין אותו. אם אני יכול להכין את המתכון הזה אתה יכול לעשות את זה. בואו נתחיל!

שלב 1: אספו את החומרים והכלים

כדי להכין את החומוס הביתי הטעים הזה תזדקקו לכמה מרכיבים וכלים:

  • טחינה – טחינה היא משחה העשויה משומשום. זה מאוד דומה לחמאת אגוזים.
  • שמן זית – שמן הזית יעזור ליצור מרקם טוב יותר. והוא ישמש ללכת על העליונה לאחר מכן.
  • מיץ לימון – אם אתה יכול להשיג לימונים טריים, השתמש בהם, אחרת אתה יכול להסתפק בבקבוקי מיץ לימון.
  • שום – אל תוותרו על שיני השום הטריות.
  • מלח – בדרך כלל אשתמש במלח שולחן רגיל בשביל זה, אבל מלח ים משובח או מלח כשר משובח עושה פלאים.
  • כמון – זהו מרכיב אופציונלי למרות שיש שיגידו שהוא לא אופציונלי, חחח. זה נותן לזה טעם נחמד.
  • מים – אני תמיד משתמש במים מסוננים, כי למי הברז שלי יש טעם גס. המים יעזרו לך לקבל את הסמיכות הרצויה.
  • שעועית גרבנזו – ידועה גם בשם חומוס. לחומוס חלק במיוחד מסירים את הקליפה או הקליפה הקטנה מכל אחת מהשעועית.
  • פפריקה – מפזרים מעט פפריקה מלמעלה כדי לתת לה קצת צבע.

כלים

  • מעבד מזון
  • מרית

שלב 2: איך להכין חומוס

מתחילים בהוספת הטחינה, שמן הזית, כמחצית ממיץ הלימון, כמחצית מהשום הטחון, מחצית מהמלח וכמה כפות מהמים למעבד המזון. לחץ אותו כדי למזג את המרכיבים האלה יחד. השתמש במרית כדי לגרד את דפנות הקערה. ניתן להכין אותו גם בבלנדר מהיר כמו ויטמיקס .

שלב 3: שעועית גרבנזו (חומוס)

מסננים את קופסת פולי הגרבנזו (חומוס) ומוסיפים למעבד המזון. אתה יכול להשתמש בשעועית גולמית ולהשרות ולבשל אותם במים חמים תחילה ולנקז אותם אם אתה רוצה. תהליך זה לוקח זמן, אלא אם כן אתה עושה אותם בסיר מיידי שלוקח כשעה. לא אכפת לי להשתמש בחומוס משומר אז אני פשוט משתמש בזה. לגמרי תלוי בך. אם אתה רוצה שהחומוס שלך יהיה חלק במיוחד, הסר את הקליפה החיצונית או הקליפה מכל שעועית.

הפעל את מעבד המזון וערבב אותם במשך 30 שניות בערך. מסירים את המכסה ומגרדים את דפנות הקערה. מערבבים עוד קצת עד לקבלת תערובת חלקה.

שלב 4: טועמים את החומוס ומערבבים אותו עוד קצת

טובלים כף בחומוס ונותנים לו לטעום. הוסיפו את שאריות המלח, השום ומיץ הלימון אם תרצו לפי טעמכם. הוסף מים נוספים לפי הצורך כדי לקבל את המרקם הרצוי.

שלב 5: הגישו אותו!

כעת זורקים את החומוס בקערה ומעלים אותו בשמן זית ופפריקה.

הגישו אותו עם כמה ירקות חיים כמו ברוקולי, מלפפון, פלפלים וגזר. גם פיתה או לחם שטוח וצ'יפס פיתה הולכים טוב עם זה. או להשתמש בו בכל מספר של מנות. תהנה!

כמה זמן מחזיק חומוס ביתי?

מכיוון שאין בו חומרים משמרים, חומוס תוצרת בית יחזיק מעמד 5 עד 7 ימים במקרר. מכסים אותו בניילון נצמד או משהו אחר כדי לשמור על הטריות. עם זאת, רוב הסיכויים שזה לא יימשך כל כך הרבה זמן, אני מתאר לעצמי שזה ייבלע די מהר.

ציוד

  • מעבד מזון או בלנדר מהיר
  • מרית

רכיבים

  • 1/3 כוס טחינה משחת שומשום או חמאה (50 גרם)
  • כפות. שמן זית 15 מ"ל
  • 2 עד 3 כפות. מיץ לימון 30 עד 45 מ"ל
  • 1 עד 2 שיני שום טריות טחונות
  • 1 עד 1 1/2 כפית. מלח 4 עד 6 גרם
  • 1/2 כפית. כמון טחון אופציונלי
  • 2 עד 4 כפות. מים קרים 30 עד 60 מ"ל
  • פחית 15 אונקיות חומוס שעועית גרבנזו (425 גרם)
  • מעל פפריקה ושמן זית

הוראות

  • מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, שמן הזית, מיץ הלימון, המים, המלח והשום הטחון. אני לא ממליץ להשתמש בכל המים, המלח, מיץ הלימון והשום בהתחלה. אתה תמיד יכול להוסיף עוד קצת ממנו אחרי שאתה טועם אותו.
  • מערבבים את המרכיבים האלה לכמה שניות. מגרדים את דפנות הקערה, ואז מוסיפים פנימה את כל פולי הגרבנזו (חומוס). מסירים תחילה את קליפות השעועית אם רוצים. זה ייצור חומוס חלק יותר.
  • מערבלים במשך 30 שניות עד דקה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. טועמים את החומוס ומוסיפים פנימה את שאר המלח, מיץ הלימון והשום אם רוצים. מגרדים את דפנות קערת מעבד המזון לפי הצורך.
  • מעל החומוס מעט שמן זית ופפריקה. הגישו אותו עם ירקות חיים, פיתות או כל דבר אחר שאתם אוהבים. תהנה!

כתיבת תגובה

Scroll to Top